Uzay taşımacılığı şirketi SpaceX, Dünya yörüngesine 22 yeni Starlink uydusunu fırlatmaya hazırlanıyor. Bu fırlatma, şirketin 2024 yılında gerçekleştirmeyi planladığı 144 görevden biri olarak öne çıkıyor.

Fırlatmanın planlanan tarihi 8 Şubat Çarşamba günü ve SpaceX, bu görevi Kaliforniya'daki Vandenberg Uzay Kuvvetleri Üssü'nden gerçekleştirmeyi hedefliyor. Fırlatma, TSİ 04.00'da gerçekleşecek ve SpaceX'in resmi hesabı üzerinden canlı olarak yayınlanacak. Yayın, fırlatmadan yaklaşık beş dakika önce başlayacak.

Başlangıçta daha erken bir saatte planlanan fırlatma, ancak elverişsiz hava koşulları nedeniyle ertelenmişti. Ancak hava durumu uygun olursa, Falcon 9 roketinin ilk aşaması kalkıştan yaklaşık 8,5 dakika sonra Pasifik Okyanusu'ndaki insansız hava aracı gemisi Of Course I Still Love You'ya iniş yapacak.

Şu anda Dünya yörüngesinde yaklaşık 5.400 operasyonel Starlink uydusu bulunuyor ve SpaceX, 2024 yılında 144 görev daha gerçekleştirmeyi hedefliyor. Starlink, dünyanın her yerindeki insanlara internet hizmeti sağlamak için kullanılan bir uydu ağı olarak biliniyor.

Elektrikli Araçlar İçin Devrim: Motorinli Araçları Geride Bırakacak Yeni Menzil Teknolojisi! Elektrikli Araçlar İçin Devrim: Motorinli Araçları Geride Bırakacak Yeni Menzil Teknolojisi!

TAKA/TUNCAY UÇKUN

Editör: Ayşe Sancak