SPK'nın Hamlesi: Şimşek, Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) gayrimenkul yatırım fonlarının (GYF) gayrimenkul projelerine yatırım yapmasını sağlayacak bir düzenleme üzerinde çalıştığını açıkladı. Bu düzenleme ile gayrimenkul yatırım fonlarının portföyleri uygun hale getirilip tür değişikliği yapılacak. Bu sayede konut arzının artmasıyla konut fiyatlarının yukarı yönlü piyasa baskısı azalacak ve konuta erişilebilirlik kolaylaşacak.

Proje Gayrimenkul Yatırım Fonları: Proje Gayrimenkul Yatırım Fonları, portföylerine üzerinde proje geliştirilecek arsa ve gayrimenkul projelerini dahil edebilecek. Bu fonlar, projeleri tamamlandığında gayrimenkulün satışından veya kirasından gelir elde ederek yatırımcılara gelir sağlayabilecekler. Ayrıca yatırımcılar, ayni çıkış yaparak ev sahibi olma imkanına da sahip olacaklar.

Fonların Güvencesi: Proje Gayrimenkul Yatırım Fonları, teminat temelli bir yapıya sahip olacak. Bu sayede yatırımcıların fonlardan kaynaklı riskleri azalacak ve hasılat paylaşımı sözleşmelerinden doğan hakları güvence altına alınacak.

Araç Alacaklar Dikkat! Resmi Gazete'de Yayımlandı! Şarj Edilebilir Hibrit Otomobillere ÖTV İndirimi Geldi Araç Alacaklar Dikkat! Resmi Gazete'de Yayımlandı! Şarj Edilebilir Hibrit Otomobillere ÖTV İndirimi Geldi

Fiyatların Düşüşüne Katkı: Şimşek, düzenlemenin toplumda genel anlamda tasarruf eğiliminde artışa ve konut piyasasında fiyatların düşüş eğilimine katkı sağlamasını beklediklerini ifade etti. Ayrıca düzenleme, konut üreticilerinin finansman ihtiyaçlarını sermaye piyasalarından karşılayabilmeleri için önemli bir alternatif olacak.

Bu yeniliklerin konut piyasasında önemli değişikliklere yol açması ve vatandaşların konut sahibi olma sürecini kolaylaştırması bekleniyor.

Kaynak: TAKVİM