ENİS ‘DESTAN’ YAZDI!

İSKENDER GÜNEN (SABAH): Enis Destan dünkü maçın takımı adına en fazla katkı yapan oyuncusu olarak öne çıktı. Attığı gol haricinde Pepe'nin ikinci golünde asist yapan isim oldu. Gelelim kaleci Uğurcan'a... Durum 2-0 ve oyunun son anları… Rakibin direncinin tamamen düştüğü bir oyun vardı. Fakat öyle bir hata yaptı ki anlamak mümkün değil. Sonuçtan bağımsız olarak takım olgusunun her geçen gün daha olumlu bir sürece girdiğinin gördük. Bu da ilerleyen süreçlerde istikrarlı bir yapıyı mutlak ortaya çıkaracaktır.

REHA KAPSAL (FOTOMAÇ): Maçı yöneten Çağdaş Altay tam bir fiyaskoydu. Olmayan penaltıyı verdi. VAR hakemi İspanyol Pablo Gonzalez sayesinde doğruyu buldu ancak bu kez Trabzonspor'un Bardhi ile attığı golü; bu kez de VAR'la konuşarak iptal etti. Doğru verdiği kararın bile arkasında duramadı. Saha içindeki vücut dili, bordo-mavili oyunculara gösterdiği gereksiz kartlar ve pozisyon değerlendirmeleri nedeniyle; Trabzonspor dün akşam yalnız Kayserispor'u değil ikinci rakip olarak hakem Çağdaş Altay'ı da yenmiş oldu.

Trabzonspor'a Başkanın Bahsettiği Dünya Yıldızı Transfer Geliyor: Orta Sahayı Ona Emanet Etti! Trabzonspor'a Başkanın Bahsettiği Dünya Yıldızı Transfer Geliyor: Orta Sahayı Ona Emanet Etti!

ERMAN ÖZGÜR (FANATİK): Onuachu kadroda olmasına rağmen, Abdullah Avcı’nın forma adaletini kazanan Enis 1 gol, 1 asistlik performansı ile maçın kahramanıydı. Berat, Denswil, Mendy, Meunier ona eşlik ettiler. Trabzonspor maçı kazandı ama dikkat çekici bir ayrıntı da maçın hakemiydi. Pozisyonları yakından takip etmesine rağmen, her önemli kararda hata yapan Çağdaş Altay ‘VAR’ olmasa gerçek anlamda bir felakete sürüklenebilirdi.

KORAY DURKAL (HÜRRİYET): Takım savunmasında her hafta üstüne koyan bir Trabzonspor olduğunu söyleyebiliriz. Ancak hücumdaki üretkenlik konusunda hâlâ istenen seviyede değiller. Kayserispor karşısında da bunu fazlasıyla hissettirdiler. Sezonun kalan bölümünde savunma olarak daha iyi bir Trabzonspor göreceğimizden kuşkum yok ama sonuca gitme konusunda aynı şeyleri söylememiz pek mümkün değil. Bakalım kalan haftalar hücumda daha farklı bir Trabzonspor görebilecek miyiz?

ULAŞ ÖZDEMİR (TAKVİM): Enis Destan'a çok önemli görevler düştü. Oyundan çıkana kadar harika bir performans gösterdi. Tam bir pivotluk dersi verdi. Harika oyununu bir gol, bir asistle süsleyerek galibiyetin baş mimarları arasında yerini aldı. Trabzonspor gösterdiği özveriyle sezonun iyi oyunlarından birini oynadı diyebiliriz. Faul standardının bu kadar yerlere düştüğü, kararların, pozisyonların doğruluğuna değil takımların renklerine, konularına göre verildiği çok skandal bir sezon oynanıyor. Oyunun akıcılığına, ruhuna hiçbir şekilde hizmet etmeyen bu hakemlik zihniyetinin acilen değişmesi gerekiyor.

Muhabir: BİROL SANCAK