Bu maç, orta alan yetersizliğinin en büyük göstergesi. Hamşik gibi lider oyuncunuz yoksa bu sorunlar daha da öne çıkar.

İSKENDER GÜNEN (SABAH) İki kenar bek Larsen ve Eren'in top Trabzonspor'da iken hücuma katkıları hiç yok. Orta alanda savunma ağırlıklı Berat dışında bir oyuncunun olmayışı ve top Kayserispor'da iken önde pres anlayışı yetersizliğinden rakibin daha etkin hücum girişimleri vardı. İkinci yarı yapılan oyuncu değişikliklerinden sonra bile kendi sahanızda oynadığınız bir maçta hep eksiklikler ön plana çıktı. İstikrarlı sonuçlar için takım olgusu içerisinde ve sorumluluk anlayışı yüksek bir bilinci sahaya sürmek gerekir.

CEMAL ERSEN (MİLLİYET) İlk yarıda rakip kaleyi bulan isabetli şutu yoktu Trabzonspor'un. Belki topa daha çok sahip oldu, pas yaptı ancak hücumda etkisiz kaldı. Beklerin ofansif anlamda katkısını görmedik. Daha süratli olması, tempoyu yükseltmesi gerekiyordu. Ağır kalınca rakip savunmanın düzen almasına fırsat tanıdı. Trabzonspor adına her şey kötü gitti. Ve Avcı'nın 5 maçlık yenilgisizlik unvanını yıllarca kader birliği yaptığı Recep Uçar sonlandırdı. Deyim yerinde ise "boynuz kulağı geçti."

ZEKİ UZUNDURUKAN (FOTOMAÇ) 65'te Gökhan, ceza sahasında Trezeguet'yi yere indirdi, hakem Ümit Öztürk penaltıyı veremedi. VAR'daki Alper Çetin, adeta başını kuma gömdü. Hakem ve VAR, buz gibi penaltıyı vermedi. Yine bir hakem faciası yaşandı. Hakemler sahada kararları ile puan katliamı yapıyor, MHK, rezaleti film gibi seyrediyor. Kayserispor, Bahoken'in golüyle kazandı. Yenilen golde, ortayı yaptıran Eren ve kafayı vurduran Denswil'in büyük hatası vardı.

ENGİN KEHALE (HÜRRİYET) Bordo mavililer, belki topu ayağında tuttu ve rakibine maç boyunca sadece 0.36 gol beklentisi ve 4 şut şansı verdi ancak hücumda sayısal üstünlüğe rağmen o kadar verimsiz kaldı ki sanki Bjelica döneminin bir kopyası gibiydi. 45 dakikanın sonunda, istatistik kağıdında Karadeniz ekibi adına 0 isabetli şut ve 0.39 gol beklentisi vardı. Avcı, Onuachu dışındaki orta saha ve forvetlerin tümünü değiştirerek ve saha içerisinde oyuncuların yerleriyle oynayarak bir şekilde etkin düzeni bulmaya çalışsa da maç sonunda bu rakamlarda pek hareket olmadı. 90 dakikanın ardından 1 isabetli şut atabildiler, ürettikleri gol beklentisi ise 0.87'de kaldı.

ERMAN TOROĞLU (FOTOMAÇ) Trabzonspor'un yürüyecek hali yok. Yan top, yan top, yan top! Futbol oynuyorlar gözüküyor ama oynadıkları futbol yalandan futbol. Kayserispor daha düzgün hazırlanmış, kontrollü ataklar yapıyor, çabuk çıkıyor ve tehlikeli oluyor. Nitekim hak ettikleri golü son dakikalarda buldular. Teknik adamlarını da tebrik etmek lazım, iyi gidiyor. Ne demişler? Boynuz kulağı geçermiş.

OLCAY ÇAKIR (FANATİK) Trabzonspor’un kolay geçilen orta sahası, kolay eksiltilen bekleri Sivas’ta da aynıydı. Böylesi koşullar varken devre arasına kadar Trabzonspor’un çok zorlanacağı aşikâr. Abdullah Avcı’nın acilen tedbir alması gerekiyor bu takıma. Pepe’nin sakatlığı elbette tüm planları bozan durumdu bu da kabul ancak Trabzonspor evinde daha iyisini yapabilirdi.

Editör: Ayşe Sancak