İSKENDER GÜNEN (SABAH) Her ne kadar ara transferde takıma katılan oyuncuların performansı gerekli yeterliliği göstermese de Meunier gibi bir oyuncunun alınmasıyla farklı bir takım ortaya çıktı. Bu da her maç beklenen, arzu edilen bir takım görüntüsünü ortaya çıkardı. Görünen o ki Trabzonspor'da taşlar yerine oturmaya başladı. Özellikle maçın ilk yarısında izlediğimiz Trabzonspor'un, oynadığı oyunla büyük bir keyif verdiği düşüncesindeyim.

CEMAL ERSEN (MİLLİYET) Skordan bağımsız söylemem gerek; Trabzonspor'u ilk yarıda bu denli etkili, üretken, istekli ve sonuca odaklı görmedim. Hep kanat organizasyonlarının eksikliğinden şikayet ederdik ya. Sağda Menuier'in kısa sürede Visca ile uyum sağlaması, diğer tarafta Trezeguet'nin verdiği güvenle Eren'in cesur çıkışları ciddi bir değişim getirdi.

ZEKİ UZUNDURUKAN (FOTOMAÇ) Trabzonspor, ilk 45'te rakip ceza sahasında tam 21 kez topla buluştu. Meunier, Bardhi, Enis Destan, Denswil, Trezeuget ve Visca ile net fırsatlardan yararlanamadı. Bardhi de iyi oynamaya başladı. Oyunu yönlendiriyor, şutlar atıyor, dün bir golü ofsayta takıldı, bir şutu da direkten döndü. Galibiyet golünü atan Trezeguet, ilk yarıda karşı karşıya bir pozisyonda fantastik bir vuruş deneyince duble yapamadı. Ama çok büyük güç Trezeguet, Trabzonspor için.

ERMAN ÖZGÜR (FANATİK) Zincirlerini kırmışçasına atmaya başlayan Trezeguet’nin önüne düşen topta attığı golün dışında 5-6 tane net fırsat yakalayan Trabzonspor ilk yarıdan maçı da bitirebilirdi. Trezeguet, Bardhi ve Enis Destan çok net fırsatlarda golü yapamadılar. Yine de Mendy’nin stopere, Umut’un da orta sahaya gelişi hem direnç hem de savunma hattına kalite katmıştı ve bu seçimler oyuna da pozitif yansıdı.

REHA KAPSAL (FOTOMAÇ) Trabzonspor bu sezon belki de en iyi iç saha başlangıcını Adana Demirspor karşısında yaptı. Yeri geldiğinde ön alan baskısıyla rakibi hataya zorladı, yeri geldiğinde de topa ritim vererek hızlı oynadı. Oyun hareketliliği ve coşkusuyla ilk yarı attığı golden daha fazlasını da kaçırdı. Pozisyonları gol yapsaydı ilk devre belki fişi de çekebilirdi.

ENGİN KEHALE (HÜRRİYET) Bireysel performanslarda ciddi bir ivme yakalanmış durumda. Meunier’in takıma gelişiyle özellikle Eren Elmalı, Bardhi ve Trezeguet’in formunun yükselişine tanık oluyoruz. Eren’in 25 ve 50. dakikalarda Enis Destan’ı yerden topla buluşturduğu iki pozisyonla birlikte toplam verdiği 4 şut pası, son iki sezonda ulaştığı en yüksek rakam.

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Gaziantep maçının ardından  çarpıcı açıklamalarda bulundu Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Gaziantep maçının ardından çarpıcı açıklamalarda bulundu

MUSTAFA SAPMAZ (AKŞAM) Trabzonspor'un oyun kurucusu kesinlikle sağ beki Thomas Meunier... Jens Larsen bir tempo oyuncusuydu. Fakat ne topla yaptığı işler ne de topsuz oyunda maça ağırlığını koyabiliyordu. Meunier oyun kurucu bir sağ bek olarak kendi kalesinden itibaren oyun inşa etmek isteyen Abdullah Avcı takımı için biçilmiş kaftan. Onun önderliğinde Visca da daha rahat oynuyor. Trezequet'nin kupadan formda dönmesi, Abdülkerim Bakasetas birlikte oynar mı karmaşasının rafa kalkması da dört maçtır daha güvenli oynamalarını sağlıyor.

Muhabir: AYTEKİN AKAY