İSKENDER GÜNEN (SABAH): Görünen o ki bu sistemle Onuachu ne yaparsa yapsın ceza alanı içerisinde topla ne yazık ki buluşamıyor. Atılan gol ise rakibin sağ kenarında oynayan Atakan'ın kaptırdığı top ile geldi. Bana göre sezon başından beri yararlanılamayan ama katkı yapabilecek yeterliliği olan Fountas'ın getirdiği topla Visca ağları buldu. İkinci yarıya 3 puanla başlamak moral ve motivasyon için son derece önemli ama oynanan oyundaki sorunları görüp bundan sonraki maçlarda çözüm üretmek çok daha mühim.

Trabzonspor o iki yıldız için karar verdi; Sezon sonu sözleşmesi bitecek olan yıldızlar... Trabzonspor o iki yıldız için karar verdi; Sezon sonu sözleşmesi bitecek olan yıldızlar...

CEMAL ERSEN (MİLLİYET): Ankaragücü son saniyeye kadar eşitlik için uğraştı. Pozisyonlar da buldu. Trabzonsporlular kusura bakmasın, maçın hakkı beraberlikti. Başkent ekibi basit bir hatanın bedelini üç puanla ödemek zorunda kaldı. Trabzonspor’a gelince. Taraftarı bu sezon kaç maçı keyifle izlemiştir bilmiyorum ama, giderek sıkıcı bir hâl alıyor sayın Avcı’nın takımı ve oynadığı futbol. Umarım zaman, sürekli gelişmekten söz eden hocasını haklı çıkarır!

ERMAN ÖZGÜR (FANATİK): Kontrollü ve sakin kalan Trabzonspor Onuachu ve Enis ile ikinci gol şanslarını kullanamadı. Yine de önemli eksiklerine rağmen seyircisiz oynamanın da avantajı ile attığı golün kıymetini bilerek kazandı Bordo-Mavililer. Çok mu keyifli bir futbol oynadı? Hayır. Fakat dağınık görüntüden oturaklı ve kazanan bir takıma mı dönüşüyor? Evet. Doğru zamanda gelen teknik direktör değişikliği ile toparlanan Trabzonspor, ilk 3 için şu an en önemli aday olduğunu da hissettirdi.

ZEKİ UZUNDURUKAN (FOTOMAÇ): Maçta Trabzonspor adına en pozitif aksiyon, 73'te Visca'nın getirip, Onuachu'yu golle burun buruna getirdiği pozisyondu. Abdülkadir Ömür'ün yokluğunda oyun lideri olarak Visca sahneye çıktı. Golünü attı, hücum aksiyonlarında başrol oynadı. Abdullah Avcı oyuna müdahalesini 83'te yaptı. Onuachu ve Fountas'ı kenara alıp, Enis Destan ve Bardhi'yi sahaya sürdü. Enis Destan, bu takımda daha fazla süre almalı. Hava toplarına müthiş kafa vuruşları var. Trabzonspor, kötü futbola rağmen galip gelmesini bildi. Abdullah Avcı, Türk futbolunun 'puan avcısı' olduğunu bir kez daha belgeledi...

SAFA CAN KONUKSEVER (FANATİK): İkinci devrede 1-0’ı korumaya çalışan ve fırsat arayan Trabzonspor, karşısında ise üst üste değişikliklerle reaksiyon vermeye çabalayan bir Ankaragücü vardı. Abdullah hoca genel görüntüden memnun kalmış olacak ki; ilk hamlelerini 83. dakikada yaptı... Sonuç olarak; kalesini iyi savunan ve attığı tek golün kıymetini bilen Trabzonspor, deplasmanda üst üste 3. kez kazandı. Fakat oyun, kafalarda yine soru işaretleri bıraktı.

REHA KAPSAL (FOTOMAÇ): Abdullah Avcı'nın şu andaki tercihi oyun ve oyuncu geliştirmek değil, maçı kazanmak üzerine olduğu açıkça görülüyor. Bu açıdan bakıldığında alınan üç puan başarı olabilir ama farklı bir bakış açısından da bu ağır, yavaş, temposuz, kurgusuz oyunla nereye kadar gidilir? Aynı zamanda gelecek sene için de gerekli temellerin oluşması gerekiyor. Ancak şu ana kadar saha içi yapısal bozuklukların da devam ettiği net şekilde görülüyor. Bütün bunlara çare bulacak kişi de Abdullah Avcı'nın kendisi, başkası değil.
TAKA/AYTEKİN AKAY
 

Editör: Doğukan ÖZKURT