İSKENDER GÜNEN (SABAH) Trabzonspor'da her geçen gün beklenen, arzu edilen bir görüntü ortaya çıkıyor. Arka arkaya gelen galibiyetlerden sonra dün de Türkiye Kupası'nda Başakşehir'i geçerek yarı finale çıkma başarısını gösterdiler. Kendi sahanızda oynadığınız karşılaşmada hangi takım olursa olsun, yapacağınız baskı büyük önem taşır. Dün de 10 dakikalık bir bölüm var ki oyun Başakşehir ceza alanı içerisinde oynandı desek abartmış olmayız.

CEMAL ERSEN (MİLLİYET) Sonuçlar üzerinden konuşmayı seven milletiz. Trabzonspor ikisi kupa olmak üzere son beş maçında yenilgi yaşamadı. İstatistikler pozitif. Kazanan haklıdır. Lakin öyle bir girdabın içine girmişti ki Avcı'nın takımı; toparlanması, ayağa kalkması ve yarışmacı kimliğini geri alması zordu. Trabzonspor tünelin ucundaki ışığı yakaladı. Bir yanda saha sonuçlarının morali, diğer tarafta gelecek sezonun planlamasını yapmanın güveni. Ligde üçüncülük, kupada şampiyonluk. İkisi de kolay görünmüyor ama başarabildiği takdirde, başkan Ertuğrul Doğan ile ekibinin bunca yatırım ve sağladığı avansın karşılığını alacaktır diye düşünüyorum.

ZEKİ UZUNDURUKAN (FOTOMAÇ) Trabzonspor etkili bir futbolla Başakşehir'i eleyerek yarı finale adını yazdırdı. Bordomavilileri, bu sezon iki bölüm halinde değerlendirmek lazım. Thomas Meunier'den önce; Meunier'den sonra diye… 'Tek bir transfer, bir takımın çehresini olumlu yönde bu kadar mı değiştirir?' sorusuna en güzel cevap Meunier… Sanki bir sihirli değnek gibi… O geldikten sonra Trabzonspor'un her hattına can geldi. Savunma toparlandı, gol yememeye başladı. Eren Elmalı, üzüm üzüme baka baka kararır misali, 'Meunier ileri çıkıyorsa ben de çıkarım, o orta yapıyorsa ben de yaparım' demeye başladı adeta.

ERMAN ÖZGÜR (FANATİK) Trabzonspor maça kupayı ne kadar istediğini hissettirerek başladı. İlk yarı boyunca Mendy ve Denswil’in top Trabzonspor’dayken oyuna çıkıp top rakibe geçtiğinde ilk müdahaleleri neredeyse orta sahaya çıkarak yapmaları, Berat’ın tek ön libero oynadığında daha etkili olduğunu hissettirdiği, hücumdaki hareketlilikte hemen her Trabzonspor forvet oyuncusunun sevdiği tarz gol pozisyonlarına girdiği bir ilk yarı oldu. Visca iyi oyuna rağmen gelmeyen golü atarak transfer olduğu günden beri yaptığı katkılara bir yenisini ekleyip, takımının tur atlamasını sağladı. Sonuçta oyun kalitesi istikrarlı şekilde yükselen Trabzonspor, üstün bir oyunla Başakşehir’i kupanın dışına itmeyi başardı.

Trabzonspor'un Transfer Hedefinde Marek Hamsik Devreye Girecek; İşte Bomba Transfer Hedefi! Trabzonspor'un Transfer Hedefinde Marek Hamsik Devreye Girecek; İşte Bomba Transfer Hedefi!

ULAŞ ÖZDEMİR (TAKVİM) Trabzonspor'un maçtan önce VAR hakemi Alper Ulusoy'a yönelik yaptığı açıklama belli ki üzerinde etkili olmuş. Orta hakem Kadir Sağlam'ın görmesine rağmen vermediği penaltıda Alper Ulusoy, VAR'dan çağırmaya bile gerek duymadı! Lima'nın topa vurmak için savurduğu bacağı, Onuachu'nun hem göğsüne hem de koluna geldi. İkili sıkıştırma ve önden bacak darbesi ile yapılan bu faule rağmen Onuachu topa vurdu ve kendini yerde buldu. Soru şu: Bir penaltı başka türlü nasıl olur?

ENGİN KEHALE (HÜRRİYET) Abdullah Avcı’nın öğrencileri, Başakşehir karşısında sezonun en iyi oyunlarından birini ortaya koyarken taraftarını da tekrar kendine inandırmayı başarıyor gibi. İlk 8 dakikada atılan 5 şut ile maça hızlı bir başlangıç yapan bordo mavililer, ilk yarı bittiğinde bu sayıyı 15‘e çıkarmıştı bile. Kalesinde gördüğü şut sayısı ise sadece 2’ydi. Rakibin toplam hücum sayısı da öyle. Trabzonspor, oyun ile skoru daha paralel hale getirme ve forvetini oyuna sokmayı da portföyüne eklerse rüzgârın fırtınaya dönüşmesi yakındır.

Editör: Birol Sancak