Çaykur Rizespor'un Zeqiri: "Avrupa Hedefine Ulaşacağız" Çaykur Rizespor'un Zeqiri: "Avrupa Hedefine Ulaşacağız"

İSKENDER GÜNEN (SABAH) VAR niye var? Takıma göre neden farklı? Takıma göre ya da güce göre 'VAR' oluyor. Bu maçın kırılma anı VAR'ın yokluğu. İlk yarı ceza sahasında Trabzonsporlu Bardhi'ye yapılan bir pozisyon var ki VAR ortalarda yok. Bana göre kesinlikle penaltı ile değerlendirilecek bir pozisyon. Eğer VAR devreye girse, penaltı gerçekleşse dünkü maçta böylesi bir skor ortaya çıkar mıydı?
CEMAL ERSEN (MİLLİYET) Maçın ilk yarısında inisiyatif Trabzonspor’da idi. Trezeguet’in dönüşünün takımın enerjisini olumlu yönde etkilediği aşikar. İki net fırsatı kaçırmasını Afrika Kupası yorgunluğuna bağlıyorum. Hakem konuşmayı sevmem ama, kırılma anının 41. dakikada Svensson’un ceza alanı içinde Bardhi’ye yaptığı kusurlu hareket olduğunu düşünüyorum. Beşiktaşlı oyuncu rakibini üstten çekti, alttan dizini koyup indirdi. Hakem Arda Kardeşler ve Riva ekibi net bir penaltıyı atladı.
ZEKİ UZUNDURUKAN (FOTOMAÇ) Hakem kul hakkı yiyor... VAR odası, pozisyona bakma gereği bile duymuyor! Baksalar vermek zorunda kalacaklar penaltıyı çünkü. Bakıp da vermiyorsan, alınterini, emeği çalıyorsun demektir! Hakemler, ligin canına okuyorlar. Lig elden gidiyor, dur yapma, diyen yok! Beşiktaş'ın son iki maçında buz gibi penaltılarını vermeyen hakemler, dün de Trabzonspor'un net penaltısını vermediler. Arda Kardeşler, korktu veya pozisyonu görmedi diyelim. (Görmeme ihtimali yok da) Ya VAR'daki Alper Çetin'e ne demeli! Bu gece başınızı yastığa nasıl koyacaksınız VAR odasındaki hakemler... Hem penaltıyı vermiyorsunuz, hem de faul olan bir pozisyonda (Mendy'ye faul yapıldı) Beşiktaş'ın golünü veriyorsunuz! Dün akşam Tüpraş Stadı'ndaki derbide Türk hakemliği iflas etmiştir...
DENİZ ÇOBAN (FANATİK) Maçın hakemi Arda Kardeşler bana göre maçın gidişatını değiştirecek hatalara imza attı. Maçta 4 kez sarı kartına başvurdu ancak çok daha fazlasını göstermeliydi. Çok açık ve bariz sarı kartları atladığı gibi faul konusunda da çok sayıda hata yaptı. İlk yarının son dakikalarında hakemin iki kritik kararının da hatalı olduğu fikrindeyim. 43’de, Svensson Bardhi’yi formasından çekerken aynı anda diziyle bozuyor. Topu göğsüne almaya çalışan Bardhi dengesini kaybederek yerde kalıyor. Bu pozisyon açık bir penaltı iken hakem maçı devam ettirdi.
ERMAN TOROĞLU (SABAH) Hakem, FIFA hakemi ama her pozisyonda oyuna ve topa müdahale ediyor. Bir pozisyon var ceza alanı içinde, Bardhi'nin çekilme pozisyonu. Hücumcunun iki ayağı da yerdeydi. Top gelirken Svensson tutmaya başlıyor. Hakem karşıdan bakıyor. Bardhi havalanmaya başlıyor, havalanıyor. Hâlâ tutmaya devam ediyor. Bardhi topa gidecek, bırakmıyor. Çekmeye devam ediyor. Hakem görüyor ama VAR'ın çağırması lazım. Net penaltının verilmesi gerekiyordu. VAR'ın kesin çağırması lazımdı. VAR çağırmıyorsa ya hakemden ya da bir yerden korkuyor. Çağırmıyorsan orada işin ne?
TAKA/AYTEKİN AKAY
 

Editör: Doğukan ÖZKURT