SORGULANMASI GEREKEN BİR SONUÇ

İSKENDER GÜNEN (SABAH) Oyunun ikinci yarısında ise Trabzonspor'a yakışmayan mücadele yoksunluğu ve yapılan hatalar sonucunda rakibin rahatlıkla sonuca giden ve farkı yaratan oyununu kabul etmek çok zor. Sorgulanması gereken bir sonuç olduğu gerçeğinin göz ardı edilmemesi gerektiği düşüncesindeyim. Çünkü her ne kadar kadroda sorunlar varsa da böylesi farkı bu takımın tarihi ile kendi sahasındaki maçta kabul etme şansı yok.

CEMAL ERSEN (MİLLİYET) Trabzonspor adına düşündürücü olan, bu kadar çok pozisyonu nasıl verdiği, hücumda neden bu kadar etkisiz kaldığı. Kötü oynarsın ama bu rezilliği kimseye kabul ettiremezsin. Ev sahibi adına en üzücü olan, taraftar 61. dakika kutlaması yaparken Zaha’nın attığı gol oldu. Avcı ironi yapacaksa buna baksın.
Bu arada hocaya sorum var; takım önde olur ve Bakasetas’ı veda etmesi için oyuna alabilirsiniz. Tribünler alkışlar, hoş bir jest olur. Takım üç farklı yenik iken, kimedir bu mesaj? Olmuyor sayın Avcı!

ZEKİ UZUNDURUKAN (FOTOMAÇ) Galatasaray ile oynuyorsun ve defansın göbeğindeki iki oyuncuyu kenara alıyorsun! Bu intihar değil mi? Nitekim intihar oldu! Trabzonspor, evinde 5 gol yemez! Haftalardır Trabzonspor'u topu rakibe bırakarak oynatıyordun! Trabzonspor, bir Anadolu takımı gibi kontratak futbolu oynamaz diyorduk.
Galatasaray'a karşı tam böyle bir futbol oynaman gerekirken, bunca eksiğe rağmen dişe diş oynamaya çalıştın ve rakibine ekmeğine yağ sürdün!

ERMAN ÖZGÜR (FANATİK) Trabzonspor’da oyun anlamında orta saha ve forvette etkisiz, savunmada ise kolay pozisyon verilen bir görüntü vardı ki bu bana göre tamamen oyun grubunun rakibe göre kalite anlamında eksik olmasıyla alakalıydı. Aradaki kalite farkı değişikliklerde de hissedildi. Galatasaray en iyi savunmacısı Abdülkerim sakatlandığında oyuna Davinson Sanchez’i alma lüksüne sahipken, Abdullah Avcı oyunun kaderini değiştirmek için oyuna ligin belki de en sıradan beklerinden Mehmet Can’ı aldı. 2. yarının başından itibaren de kalite iyice ağır bastı ve oyun Galatasaray’ın oyunu oldu.

Trabzonspor'un, Kiraladığı Bu Oyuncunun Sözleşmesi Bitiyor ama Gitmek İstemiyor! Trabzonspor'un, Kiraladığı Bu Oyuncunun Sözleşmesi Bitiyor ama Gitmek İstemiyor!

REHA KAPSAL (FOTOMAÇ) Trabzonspor'un genel kadrosunda ilk 11'indeki Onuachu, zaman zaman oynayan Trezeguet ve Bakasetas olmasa da bu kadar kötü oynamalarını bir açıklaması olamaz. Top ayağında oyuncuyla, topun önündeki oyuncu topluluğun saha içinde, işin en tuhafı ne yapacağını bilememesi, hücum organizasyon ve planlarını yalnız top ayağındayken Uğurcan'ın vuracağı, Enis'e uzun toplar ve dönen topları alıp hücum etme düşüncesi, bu da yalnız teoride kalıp pratiğe de dönüşmedi.

SADIK SÖZTUTAN (TÜRKİYE) Galatasaray’ın ön alan baskısı yüzünden Trabzonspor’un hücum hazırlıkları kendi kalecisi Uğurcan’da bitti hep. Geriye oynamak zorunda kaldılar pres yüzünden. Galatasaray’ın direkten ve kaleciden dönen toplarına karşı Trabzonspor’un Muslera’dan dönen tek pozisyonu vardı ilk yarıda.
TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU 

Editör: Ayşe Sancak