İSKENDER GÜNEN (SABAH) Rakip eksiklerle dolu. Her maç hedeften uzak olsanız bile kendi takım kimliğinize yakışan sonuçlar alma zorunluluğuz var. Çünkü büyük bir takım için hedefler hiçbir zaman bitmez. Sonuç; uzun bir aradan sonra alınan 3 puan her ne kadar şampiyonluk yarışından uzakta olsa da bordo-mavili takımın bundan sonraki karşılaşmalarda öz güven kazanması açısından son derece önemli.

CEMAL ERSEN (MİLLİYET) Skor iyi, ikinci yarıdaki futbol tatmin edici, goller emek ürünü. Sonuca bakıp Trabzonspor iyi yolda denebilir. Lakin göz ardı edilmemesi gereken şeyler var. Avcı'nın son zamanlarda sıkça dillendirdiği, "gelişirken kazanmak" sözünün yerini bulması için Trabzonspor'un epey yol alması lazım. Bence en önemlisi, kazanırken de takım olmayı öğrenmesi, oyuncuların birbirine güvenmesi ve teknik direktörlerine olan inancın güçlenmesi gerek. Avcı, son dönemlerdeki sonuçlara bakarak sezon hedefini revize etti ve Avrupa'ya gidecek en kestirme yolu kupa olarak belirledi. Evet hocam, biraz gerçekçi, mütevazı olmak gerek.

ZEKİ UZUNDURUKAN (FOTOMAÇ) Trabzonspor, Trabzonspor gibi oynadı. Sahada yardımlaşma üst düzeydeydi. Yavaş oyun, hızlı oyuna evrilince art arda güzel goller geldi. Visca'nın kanadı iyi çalışınca, tarihi farka gidecek pozisyonlar buldu bordo-mavililer! Trabzonspor'un bir oyun liderine ihtiyacı vardı. Oynadığı muazzam futbolla Abdülkadir Ömür, 'O lider benim' dedi! Dün Hamşik performansı ve zekası gördük Abdülkadir'de… Helal olsun sana Abdülkadir Ömür! EURO 2024'te Montella'nın en büyük silahlarından biri olacak Abdülkadir Ömür…

ERMAN ÖZGÜR (FANATİK) Oyunun tamamını kontrol eden Trabzonspor için kısaca oyun iyi, skor oyuna göre kötü oldu. Yine de oyun disiplini ve hücum iştahı 2. yarı ile birlikte devam etti Trabzonspor’un. Visca ve Trezeguet’nin harika asistlerine rağmen gol atmamak için adeta inat yapan Onuachu işi bitiremeyince devreye Trezeguet ve Bakasetas girdi. Üstün oyunu taçlandıran golleri atarak Trabzonspor’u rahatlattılar.

REHA KAPSAL (FOTOMAÇ) Trabzonspor özellikle ilk yarının son 20 dakikası ve ikinci yarıyla beraber oyunu genişletip Visca ve Trezeguet ile kanatlardan yüklendi. Oyun tercihini Onuachu gibi kaliteli bir pivot santrfora göre planlamak yerinde bir tercihti. Gaziantep'in geriye düştükten sonra kırılgan ve dağılmaya yakın olan yapısını bilen ve bu durumu doğru değerlendiren, saha içi disiplini ve coşkusu yerinde olan bordo-mavililer, zorlu Gaziantep deplasmanından farklı galibiyetle ayrılmayı bildi.

ENGİN KEHALE (HÜRRİYET) Albert Einstein şöyle der: "Delilik, aynı şeyi tekrar tekrar yapıp farklı sonuçlar beklemektir." Trabzonspor, Gaziantep FK karşısında 30. dakikadan itibaren sezon başından beri yaptığı oyun setini değiştirip, farklı bir yol deneyince maç bir anda açıldı. Trabzonspor için 0-0 ve 1-0 oyunu hiçbir zaman olmadı, olmayacak da. Bu takım, alanı bulduğu anda çok daha rahat hücum edebilen bir yapıya sahip. Nitekim golün kısa bir süre ardından Bakasetas'ın şutu ile gelen ikinci gol, bahsettiğim alanı iyi oynamanın bir örneğiydi.
TAKA/SPOR MERKEZİ

Editör: Ayşe Sancak