İSKENDER GÜNEN (SABAH)
Maçta Trabzonspor'u farklı kılan en önemli gerçek ise iki kenardan, ikili oyunlarla gerçekleştirilen atak girişimleri oldu. Her zaman eleştirdiğimiz Eren, bana göre dün beklentilerin üstünde bir performans sergiledi. İlk yarıda hücum girişimleri sol kenarın odak noktası oldu. Meunier ise çok kariyerli bir isim, yaptığı tercihler gerek ofansta gerekse savunmada hep pozitif. Bardhi uzun bir aradan sonra mükemmel bir gole imza attı. Bu da kendi öz güvenini yakalama açısından önemliydi.

D396312B 4481 4B43 9012 2Ebd378Add3A

Trabzonspor'un eski yıldızına büyük ödül; En iyi gol! Trabzonspor'un eski yıldızına büyük ödül; En iyi gol!

ZEKİ UZUNDURUKAN (FOTOMAÇ)
Trabzonspor bu sezonun en coşkulu ve en iştahlı futbolunu oynadı. Bu takımın transfere değil; savaşmaya, takım ruhuna, takım birlikteliğine, oyun iştahına ihtiyacı var dedik durduk... Abdullah Avcı, sonunda inadından vazgeçti. Trabzonspor, yana-geriye paslarla ve sabırlı oyunla değil, yürekli futbol oynayarak kazanmasını bildi. Futbol olarak dip yapmış takım, serum yemiş hasta gibi ayağa kalktı. Özgüven kazandı bordo-mavili futbolcular. Kalitelerinin farkına vardılar. Savaşmayı, takım birlikteliğini hatırladılar.
0055B63A B5F0 4B41 Ab48 9F4054168362

CEMAL ERSEN (MİLLİYET)
Kariyeri ve kalitesi tescilli Thomas Meunier, kendini Karadeniz’in en hırçın kıyısında buldu ve ayağının tozuyla çıktığı iki maçında ne denli isabetli bir tercih olduğunu gösterdi. Kazancını bilmiyorum ama, ödenen her euro helal olsun şimdiden.Evet; Trabzonspor’un sıkıntılı süreçten kurtulması için önemli bir virajdı Hatayspor maçı. Kazanmak, işlerin yoluna girmesi demekti. Neticede kritik eşiği aşarken, iki kulvarda birden vites yükseltme motivasyonuna ulaştı.

ENGİN KEHALE (HÜRRİYET)
Bardhi'nin ilk yarıda ıslıklanıp, son dakika alkışlanarak sahadan çıkması önemli. Makedon oyuncunun özgüveni o kadar yerlebir olmuş durumdaydı ki sahadaki performansını, mental olarak güçlü olmadan değerlendirmek pek mümkün değildi. Bakasetas'ın yokluğunda kendine yeni bir rol ve düzenli oynama fırsatı bulacak gibi gözüküyor. Avcı da kafasını yastığa koyduğunda hayal ettiği oyuna kendini inandırabilecek bu 90 dakikanın ardından. İnişler çıkışlar elbette olacaktır fakat sahada onun istediklerini uygulamaya çabalayan, o eforu ortaya koyan bir ekip olduğunu bildikten sonra gelişime dair bir inanç da her zaman sürdürülebilecek. Hatayspor maçının en büyük çıktısını tek kelimeyle özetleyebiliriz: Huzur.
8188C94C Fbd0 4F8D A06E 905Aec342F76

ERMAN ÖZGÜR (FANATİK)
Bardhi, Visca, Enis Destan ve Trezeguet net fırsatları kaçırdılar. Hatayspor ilk yarıda az da olsa karşılık vermeye çalışsa da ikinci yarı Trabzonspor baskın oyunu ve sağ kenar etkinliği ile rakibini sindirdi. Hatayspor için Erce Kardeşler kurtarışlarıyla farkın büyümesini önleyen isimdi. Kupadan sonra ligde de galip gelen Trabzonspor için kara bulutlar bir nebze dağılmış oldu.
0055B63A B5F0 4B41 Ab48 9F4054168362

ULAŞ ÖZDEMİR (TAKVİM)
Trabzonspor sezon başından bu yana belki de ceza sahasına en fazla girdiği karşılaşmalardan birini oynadı, bu alanda 51 kez topla buluştu. Onuachu ve Pepe'nin gelişiyle oyunun ivmelenerek yukarıya doğru evrileceğini umuyorum. Evet, eşik geçildi şimdi toparlama zamanı…

ÖMER FARUK ÜNAL (TÜRKİYE)
Trabzonspor ilk 25 haftadaki belki de en değerli galibiyetini aldı. Camiada karamsarlık hakimdi. Dün oyundan çok 3 puan lazımdı. Maçtan önceki hava bu yöndeydi. Trabzonspor geçmiş maçlarına nazaran oyun olarak da çok iyi işler yaptı. Bazı oyuncular belirgin bir şekilde enerji ve tempo koydu. İstatistikler de Trabzonspor’un bu sezon en yüksek hücum zenginliği rakamlarına taşıdı.
TAKA/AYŞE SANCAK

Editör: Doğukan ÖZKURT