Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu'nu şampiyon olarak tamamlayan Trabzonspor'da büyük sevinç hakim olurken, Avrupa basını bordo-mavililerin tarihi başarısına geniş yer ayırdı.

Ligde 38 yıl sonra zafere ulaşan bordo-mavili takım, şampiyonluk coşkusunu başta Trabzon olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanında doyasıya yaşadı.
Avrupa basını Trabzonspor'un şampiyonluğuna geniş yer ayırırken, zaferin uzun yıllar sonra gelmesine vurgu yaptılar.

"TÜRK FUTBOLUNDA ZİRVEYE DÖNDÜLER"

Fransız L'Equipe gazetesi Trabzonspor'un bu sezon elde ettiği şampiyonlukla Türk futbolunun zirvesine geri döndüğünü vurguladı ve bordo mavililerin ezeli rakiplerinin ciddi puan farkıyla önünde şampiyonluğunu ilan ettiğini yazıp "Trabzonspor'un Türk futbolunda zirveye dönüşü" başlığını attı.
Hollanda basınında De Telegraaf gazetesi Trabzonspor, Antalyaspor ile 2-2 berabere kalarak ligin bitimine 3 hafta kala şampiyon oldu ve "38 yıl sonra Türkiye'de mutlu sona ulaştı ve şampiyonluk coşkuyla kutlandı" ifadelerini başlığa taşıdı.

"HAMSIK VE ARKADAŞLARI ŞAMPİYON"

Hollanda'nın Voetbal sitesi de "Trabzonspor 38 yıl sonra Türkiye şampiyonu oldu" ifadelerini kullandı.

İtalyan basınında da aynı şekilde Trabzonspor'un şampiyonluğuna vurgu yapılarak, Marek Hamsik'in kariyerinin ilk şampiyonluğunu Trabzonspor'da kazanmasının altı çizildi. ANSA Haber Ajansı, "Hamsik ve arkadaşları şampiyon" başlığını kullandı.

Editör: TE Bilisim