Belirsizlik Hakim

TFF, en erken Haziran’da liglerin başlaması adına karar aldıklarını açıklamıştı. Mayıs sonu tekrar bir değerlendirme yapılacağı duyurulmuştu. Ancak her geçen gün salgından ötürü vaka ve ölüm sayısının artması, spor camiasını tedirgin ediyor. Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu da sporun durma noktasına gelmesinden ötürü ekonomik boyutla ilgili değerlendirme yaparken liglerin Haziran’da başlayabileceğini belirtti. 

“Maç olmayınca gelir de yok”

Başkan Ağaoğlu, “Son 1 aydır hiç gelir yok. Göz ardı etmememiz gereken bir gerçek var; futbolda para, oynanan maç üzerinden kazanılıyor. Maçlar oynanmadığı zaman ürün satışı, seyirci hasılatı, naklen yayın ve federasyon katkı payı ile hatta sponsor gelirlerinden mahrum kalıyorsunuz. Çünkü ortada ürün yok. Belirsiz bir süreç var ve kimse net bir şey doğal olarak söyleyemiyor. Beklentimiz Mayıs ayının ortasından itibaren işlerin biraz normale dönmesi. Çözüm biziz. Ne kadar evde kalırsak, o kadar erken biter” diye konuştu.

“Kalan 8 maç oynanır”

Liglerin ne zaman başlayacağı konusuna da değinen Ağaoğlu, “Eğer biz Haziran ayında başlayabilirsek, 2-3 aylık bir kaybımız olacak ekonomik anlamda özellikle. Benim görüşüm Türkiye bu işten çıkacak. Diğer Avrupa ülkeleri ve ABD’yi saymıyorum. Hepsinden erken ve az hasarla kurtulacağız. Benim tahminim bu. Ve Haziran ayının ilk haftasında ligler oynanır. Play-Off gibi bir şey zaten saçma. Kim ortaya attı bilmiyorum. En az 6 maç demek o iş. Ki zaten şu an 8 maç kalmış. Lütfen gevşemeyelim. İstanbul’da son 1-2 gündür gevşeme var. Devlet kararı verecek olan. Yetkilileri dinleyelim” dedi.
 
Editör: TE Bilisim