SON HAFTALAR ÇEKİŞMELİ GEÇECEK

Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'un Basın Sözcüsü Hasan Yavuz Bakır, sezon sonuna doğru yaklaştıkça hakemler tarafından benzer pozisyonlara verilen farklı kararların kendilerini endişelendirdiğini söyledi. Bakır, yönetim kurulu üyeleri Serkan Karavin, Sedat Abanoz ve Talha Küçükvar ile birlikte Mehmet Cengiz Tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, ligde son beş haftanın alt ve üst sıralar için çok çekişmeli geçeceğini, salgın döneminde kendilerinin de bunu en iyi şekilde yürütmeye çalıştığını belirtti.
 
CÜNEYT ÇAKIR’A TEPKİ

Futbolda adaletin çok önemli olduğuna değinen Bakır, Türkiye'de hakemlerin farklı maçlarda farklı standartlar uyguladığını, Türk futbolu için standartların ve kuralların uygulanması gerektiğini savundu. Salgın sürecinin ardından gelişen bazı şartların kendilerini konuşmaya sevk ettiğini ifade eden Bakır, "Son maçımızda görev alan Cüneyt Çakır Türkiye'nin yetiştirdiği iyi hakemlerden bir tanesi ama nedense Çaykur Rizespor'un iç saha maçlarında aleyhinde hataları devam ediyor.
 
BENZER OYUNLAR MI OYNANIYOR?

Cüneyt Çakır'ın iç saha maçlarında maalesef aleyhimize hatalar var. Yukatel Denizlispor maçında İki penaltı pozisyonu var. 57. dakikada Ben Youssef'in oyuncumuzun yüzüne vurduğu pozisyonda devam denildi. VAR'a bile gidilmedi, çağrılmadı. Aynı maçta 75. dakikada top oyuncunun eline çarptı. Hakem pozisyonda devam dedi. Bu pozisyonların ikisini birçok maçta penaltı verildiğini gördük. Benzer oyunlar mı oynanıyor korkusunu yaşamaya başladık." dedi.
 
TUTARSIZ KARARLAR

Sezon içerisinde MKE Ankaragücü maçında Sasse,  Aytemiz Alanyasor maçında Abdullah'a yapılan pozisyonların hakem hocaları tarafından penaltı olarak değerlendirildiğinin altını çizen Bakır, şunları belirtti: "Bu hafta Gaziantep-Antalyaspor maçında Denizlispor maçımızdaki benzer pozisyonun penaltı verildiğini gördük. O maçın hakemi hangi kurallara göre penaltı, Cüneyt Çakır hangi pozisyona göre devam diyor.
 
3 MAÇTA 5 PUAN KAYBETTİK

Kurallar aynı ise Cüneyt Çakır neden penaltı vermedi. Buradaki açıklamayı kamuoyuna yetkililer yapmalı. Sporseverler çelişkiye düşüyor. Son üç maçta kaybettiğimiz puan 5. Bu beş puan hanemize yazılsa 34 puanımız olacaktı. Ligin ilk yarısında yediğimiz golden önce faul pozisyonunu tüm Türkiye gördü ve kabul etti. Kayserispor maçında herkesin faul dediği pozisyonu devam ettiren zihniyet Denizlispor maçındaki penaltımızı vermeyen zihniyettir."
 
HAK EDİLMEYEN GALİBİYET KEYİF VERMEZ

Adalet ile ilgili çağrı yapmaya devam edeceklerini vurgulayan Bakır, "Futbol severlerinde beklentisi budur. Adalet için sorumluluklarımızı yerine getirmeye devam edeceğiz Bir şehri, camiayı kimsenin hayal kırıklığına uğratamaya kimsenin hakkı yok. Bunu bütün takımlar için söylüyoruz. Takım sahada çabasını gösterir galip gelemez biz sorumluluğumuzu yerine getiririz. Bizim sahadaki performansımız hakemlerin düdüğü ile değişmemeli. Türk futbolunu akıl oyunları değil adalet geliştirir. Maçları izlediğimizde birileri akıl oyunları uygulamaya devam ediyor. Hiç bir futbol takımı hak etmediği galibiyetten keyif almaz." ifadelerini kullandı.
 
OYUN İÇERİSİNDE OYUN OYNANIYOR

Oyun içinde oyun kurmak isteyenlerin Çaykur Rizespor'u oyuna alet etmesini istemediklerine dikkat çeken Bakır, "Rizespor onların oyunlarına alet olmaz. Kimse Rizespor camiasını hedef alıp, Rizespor üzerinden fatura kesmeye çalışmasın. Başka bir amaç uğruna Rizepsor'u kullanmaya çalışmasınlar. Rize şehri futbolu bilir." dedi.
 
OYUNCULARIMIZ SAHADA ÇİRKEF Mİ OLMALI

Oyuncuların maçı güzelleştirmek için çabaladığına değinen Bakır, "Futbolcularımız sahada karakterli duruyor diye hakları gasp mı edilecek? Oyuncunun davranışına göre mi hakemler hareket edecek? Futbolcu penaltı kazanmak için hakemin etrafında mı dolanmalı? Spor yorumcuları karekterli oyuncuları savunmalı. Türkiye'de maalesef sahada kim çirkef ise o kazanıyor gibi bir görüntü var." diye konuştu.
 
ADALETİ SAVUNUYORUZ

Hakemleri bireysel olarak değerlendirmediklerine işaret eden Bakır, şöyle devam etti: "Bir futbol kulübü istedi diye hakemler oyunun dışına itilmez. Biz hiçbir hakemi istemiyoruz demeyeceğiz ama bizim maçımızı yöneten hakemler adaletli olsun. Son maçımızı Cüneyt Çakır yönettiği için söylüyoruz. Orta dahada oyunu idare edip ceza sahası içerisindeki pozisyonları geçiştirmeyi küçük çocuklar bile yemez. Bizim lehimize de haksızlık yapmasınlar. Biz konuşmayı düşünmüyorduk ama Gaziantep-Antlayaspor maçındaki penaltı pozisyonunu görünce konuşmaya karar verdik. Biz adaleti savunuyoruz. Benzer pozisyonlarda kararların eşit olmasını istiyoruz."
 
OĞULCAN ÇAĞLAYAN CEPHEDEN KAÇMIŞTIR

Bakır, profesyonellerin hatalarının ekonomik anlamda kulübü zarara uğrattığını, son olarak Oğulcan Çağlayan'ın takımdan ayrılması konusunda sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Bakır, özellikle Hikmet Karaman dönemindeki transferlerde sorun yaşadıklarını savunarak, "Kweuke, Janster ve son olarak Oğulcan Çağlayan olayı yaşanmıştır. Oğulcan Çağlayan cephede savaşırken cepheyi terk edip kaçmıştır. bu şartlarda kaçmış olması sporcu için 'Zeki, çevik, ahlaklı' söylemine aykırıdır. Davasında haklı olabilir. Oğiulcan, ligin bitimine altı hafta kaldığı halde, pozisyonunda alternatifi olmadığın, oyununa ihtiyacı olduğu halde, hak kaybetmeyeceğini bildiği halde cephede savaşırken kaçmıştır." dedi.
 
EKSİKLİK VARSA DEĞERLENDİRME YAPARIZ

Oğulcan için 5 yıl önce 1,5 milyon Euro ödeme yaptıklarını işaret eden Bakır, "Parasını kazanmıştır, hizmetleri vardır. Altı maç daha sabredip, ligde kalma yarışında, 'Bende cephede olacağım.' deseydi opsiyon konusunda taraftar da ona destek verecekti. Kendisi gitmiş arkadaşları yalnız kalmıştır. Oğulcan'ın fesih ile opsiyon konusunun bağlantısı yoktur. Lig sonunda hukuki arayışa devam etseydi hiçbir kaybı olmazdı." şeklinde konuştu.  Bakır, Vedat Muriç ve Oğulcan'ın menajerinin aynı olduğunu ve benzer sorunların yaşandığını, Oğulcan'ın sözleşmesi ile ilgili eksiklik varsa yapan kişilerle ilgili yönetimin bir değerlendirme yapacağını sözlerine ekledi.
 
HABER: Alihan TELATAR
 
Editör: TE Bilisim