İşte Necmiatispor Kulübü Başkanı da olan Hakan Usta’nın açıklamaları: “Trabzon Çaykara'ya ve Dernekpazarı'na bağlanan Yenice Köyü'nde doğan Sadık Albayrak’ın oğullarından Dr.Berat Albayrak dededen toruna kadar işlemiş bir Trabzonspor sevdalısıdır. Öyle ki Dr.Berat Albayrak’ın oğlu Ahmet Akif Albayrak fanatik bir Trabzonsporludur. Her platformda her yerde Trabzonspor formasıyla görebilirsiniz tıpkı Trabzonspor taraftarları gibi içeride dışarıda deplasmanda öyle bir sevdadır.

KÖKLERİNDEN KOPMADILAR

Köklerinden, özünden hiçbir zaman kopmayan aile boyu sevdalık derler ya anlatılmaz yaşanır aynen öyle. Üç yıl önce Trabzon Dernekpazarı’nda Gençlik Merkezi açılışında Abdülkadir Ömür ve diğer futbolcuların da olduğu törende Dr.Berat Albayrak Trabzon halkına şöyle seslenmişti: ‘İnşallah gençlerimizle, Abdulkadirlerimizle Trabzonspor’umuzu şampiyon göreceğiz’ sözü üç yılın sonunda Abdülkadir’le Uğurcan’la, Ahmet Can’la Trabzon’un evlatlarıyla yaşamış olduğu şampiyonluk sevinciyle gerçekleşmiştir. Şampiyonluk esnasında Dr. Berat Albayrak, babası Sadık Albayrak'a sarılarak baba oğul gözyaşlarını tutamaması gerçek bir Trabzonsporluluk göstergesidir.

İCRAATLARI MEYVESİNİ VERİYOR

Dr.Berat Albayrak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Milleti için gecesini gündüzüne katıp Enerji Hazine Bakanlığı gibi yaptığı işlerde temelini attığı köklerin meyvelerinin alınmaya başlamış, ileriki yıllarda vatandaşlarımız daha da hissedeceği aşikardır. Yine Albayrak Türk sporunun köklü kulüplerin borç batağına girmesiyle, kulüplerin transfer yasağından tutun da uluslararası müsabakalardan borçlarından dolayı ceza almamaları için çözüm üreten kulüpleri rahatlatan kararlar alıp hayata geçmesinde büyük rol almıştır.

ASLA PES ETMEDİ

Dr.Berat Albayrak’ın Devlet, Millet ve Büyük Türkiye için çok şeyler yapacağına inancımız tamdır. İçeriden bizden gibi görünen milliyeti olmayan kimliksizlerin kendilerini hiçbir zaman bu topraklara ait görmemiş emperyalistlerle iş tutup kişisel menfaatleri için çalışan güruhları rahatsız etmiştir. Türkiye’nin istiklaline, kendi benliğine ve milli ananelerine düşman olan bütün unsurlarla mücadelemiz kıyamete kadar sürecektir. Hamdolsun ki Vefa’nın çok ağır bir yük olduğu sorumluluğunu bilen onu taşıyan asla pes etmeyen ‘vatan sevgisi imandan gelir’ şuuruyla çalışan Dr.Berat Albayrak’ları yetiştiren anne ve babalara selam olsun diyoruz. Üstat Sezai Karakoç’un şu mısralarının anlamlı olduğunu düşünüyorum.

Ben Milletim uğruna adamışım kendimi,

Bir doğrunun imanı, bin eğriyi düzeltir.

Zulüm Azrail olsa, hep Hâkk'ı tutacağım,

Mukaddes dâvâlarda ölüm bile güzeldir.

Beden ölür çürür, cana bakın siz.

Kim kiminle yürür ona bakın siz.

Bırakın dönsün dönme dolaplar.

Haktan, hakikatten yana bakın siz.

Editör: TE Bilisim