İSKENDER GÜNEN (SABAH):

Konya'nın ikinci golü geldikten sonra Djaniny öyle bir performans ortaya koydu ki Konyaspor sahasında çoğalan ve de gol pozisyonları üreten bir yapı ortaya çıktı. Konyaspor savunma oyuncularının büyük hatasından sonra gelen beraberlik golünün ardından Gervinho kaleciyle karşı karşıya kaldığında golü atsa galibiyete uzanan taraf Trabzonspor olurdu.Kaleci Uğurcan, 4'ü net 8 kurtarışıyla beraberliği getiren isimdi. 10 kişi kalmalarına rağmen ikinci yarı Trabzon'un mücadelesi ve de kazanma azminin saygıyla karşılanması gerekir.

CEMAL ERSEN (MİLLİYET):

Trabzonspor geriye düştü ama asıl gösteri bundan sonra başladı. Bir takım sahaya nasıl karakter koyar, eksik de olsa, yenik de olsa puan için nasıl mücadele eder bunu gösterdi bordo-mavililer.

Şunun da altını kalınca çizeyim. Djaniny ne denli önemli bir oyuncu olduğunu cümle aleme kanıtladı. Müthiş bir performansla takımını ateşleyen isim oldu. Onun girmesiyle maç adeta 11-11’e döndü.

Konyaspor’un yediği ikinci gole şanssızlık denebilir. Ama rakip kale bu kadar zorlanırsa hata da yapılır, kaza da olur. Müthiş tempolu, her iki takımın da sayısız gol fırsatı yakaladığı, kalecilerin devleştiği bu bölümde özellikle Uğurcan neler kurtardı neler? İnanılmaz işler yaptı kaptan. Alkışlar önce ona, sonra tüm arkadaşlarına.

REHA KAPSAL (FOTOMAÇ):

Trabzonspor’un oyun başlangıcı çok iyiydi, rakibine baskı yaptı, bundan gol de üretti. Oyun başındaki bu hızını Vitor Hugo'nun kırmızı kart görmesiyle eksik kalınca farklı bir oyun anlayışına döndü. Ön alanda oyuna başlayan, karttan sonra da geriye yaslanıp derinlemesine bir savunma anlayışıyla oynamaya başladı, gayet doğal olarak. Bundan sonraki hikayeyi Abdullah Avcı'nın oyuncu değişiklikleri hamleleriyle kademeli olarak gelişti. Hem kendi mevkiisinde oynayan hem de Konyaspor'un orta sahaya kadar alan boşaltıp, topla Trabzonspor yarı sahasında baskı yapmasıyla da bordo-mavililerin rakibin bıraktığı açık alana hücum etmesi eldeki hücum kadrosuyla çok zordu.

ERMAN ÖZGÜR (FANATİK):

Trabzonspor'un öne çıkarak risk alması, orta sahaların çabuk geçildiği bol pozisyonlu bir oyun getirdi. Bu oyun biraz da şansının yardımı ile Trabzonspor'a beraberlik golünü getirdi. Son bölümde kaleciler sahne aldı, Sehiç ve Uğurcan'ın kurtarışları futbol ziyafetine yakışır nitelikteydi. Neredeyse maçın tamamını eksik oynayan, çok pozisyon veren Trabzonspor için beraberlik oldukça iyi bir sonuç oldu.

GÜNTEKİN ONAY (HÜRRİYET):

Konyaspor oyun üstünlüğünü ele aldıktan sonra özellikle Skubic ve Serdar ile sağ kanattan etkili oldu. Uğurcan’ın kurtarışları Çekici’nin golleri ve ikinci yarının başında oyuna giren Djaniny hamlesinin ardından Trabzonspor’un yukarıya çıkan ivmesi. Duraklamalarla birlikte 90 dakika 10 kişi oynayıp şans golüyle de olsa alınan 2-2’lik beraberlik Trabzonspor açısından sevindirici. Ancak Bordo-Mavili oyuncular ikinci yarıda çok iyi bir reaksiyon gösterdiler ve asla teslim olmadılar.

YUNUS EMRE SEL (FOTOMAÇ):

Trabzonspor, hayalini kursa bulamayacağı, dünya tarihinde eşine az rastlanır bir gol ve o golün yarattığı şokla oyuna ortak oldu. Bu dakikadan sonra Trabzonspor, oyunun artan temposuna ayak uydurarak peşi sıra pozisyonlar üretmeye başladı. Direkten dönen toplar, kaçan net pozisyonlar derken, Gervinho'nun kaçırdığı yüzde 99'luk gol, oyunun en önemli kırılma anıydı. Bu dakikalarda eksik olmasına rağmen psikolojik üstünlüğü eline alan Trabzonspor, ilk yarısında gösteremediği büyük takım refleksini ikinci yarıda fazlasıyla gösterdi.

Editör: TE Bilisim