NECMİ PEREKLİ: Trabzonspor, Gaziantep'i sahasında mağlup ederek Süper Lig'deki galibiyet serisini 6 maça çıkardı. Futbol estetiği yönünden ortaya pek bir şey koyamamalarındaki en büyük etken sahanın kaygan ve ağır olmasıydı. Maç dengede gibi görünse de Trabzonspor her anda rakibe göre daha ağır basıyordu. Zaten alınan galibiyet ve pozisyon sıklığına bakıldığında bu net şekilde ortaya çıktı. Trabzonspor son maçlarında aynı kadro ile oynamanın avantajını yaşıyor. Birbirini tanıyan oyuncuların avantajı sayesinde bir ekol haline geldiklerini görüyoruz.

İSKENDER GÜNEN: Başlangıç Trabzonspor adına olumlu olmasa da ilerleyen sürede oyunda üstünlüğü olan ve topa daha fazla sahip olan taraf Trabzonspor'du. Özellikle sol taraftan geliştirilen yani Nwakaeme ile buluşturulan toplarda savunma dengesini bozan atak girişimleri var. Bu süreçte Nwakaeme, Bakasetas, Djaniny ile gol pozisyonlarının yakalandığı anlar var. Pas-şut tercih yanlışlığından kendilerini rahatlatacak golü gerçekleştiremediler. Trabzonspor'un attığı golde ise her ne kadar Flavio asisti olsa da Anthony Nwakaeme'nin oyun zekasını asla unutmamak gerek.

CEMAL ERSEN: Devre arasında soyunma odasında neler konuşulduğunu bilemem ama, “takım için oynayın” şeklinde bir uyarı yapıldığı kesin. Yoksa “Nwakaeme - Bakasetas, Flavio - Bakasetas” güzellemesinden gol sesi çıkamazdı. Burada aslan payı, Trabzonspor’un son iki maçtaki galibiyetlerine imza atan Yunanlı oyuncusu ve ilk yarıda yaptığı hatadan ders çıkaran Flavio’ya aitti kuşkusuz. Bakasetas’ı takıma kimler kazandırdı ise, “usta” işi bir transferin mimarlarıdır, kutlarım.

ERMAN ÖZGÜR: Tatlı sert oynayan Gaziantep, hücumda çok etkili olamasa da Trabzonspor'un da organize olmasına izin vermedi. Trabzonspor için markaj altındaki forvet oyuncularından ziyade gol için sürpriz bir isme ihtiyaç vardı, Flavio sahneye çıktı. Futbolseverler için güzel, Nwakaeme için sıradan bir pasla savunma arkasında topla buluşan Flavio, Bakasetas'a golü attırarak, maçın en değerli işini yaptı.

ÖMER FARUK ÜNAL: Trabzonspor son üç maçtır gol yemiyor! Ligde; altı maçı üst üste kazandılar! Ve üzerinde "en az baskı" olan bu ekip; artık şampiyonluk yarışına da ortak olmuştur! Rakiplerinden çok daha rahatlar... Olamazlarsa onlara kim ne diyebilir ki? Mücadele edersen, kovalarsan, gayret gösterirsen; netice de alıyorsun. Dün buna en güzel örnek Flavio idi. Kendisini parçalıyordu. Kafasıyla, Bakasetas'a asist yaptı. Gaziantep savunması çok önde yakalandı. Nwakaeme çok ince bir iş yaptı! Netice tabelaya yansıdı. Yani gol; yetenek ve gayretin birleşmesiyle geldi.

Editör: TE Bilisim