ERKEN GOLLER ŞOK ETTİ

Çaykur Rizespor, Ligin 40.hafta maçında Yeni Malatyaspor ile karşı karşıya geldi. Çaykur Didi Stadı’nda oynanan müsabakaya Çaykur Rizespor kötü bir başlangıç yaptı. Müsabakanın henüz 6.dakikasında Mallan’ın şutunda Meriah’ın eline çarpan top sonrası hakem Uğurlu penaltı noktasını gösterdi. Yeşil-Mavili ekip, Adem Büyük’ün penaltı golü ile sahasında 1-0 geri düştü. Bu golün şokunu üzerinden atıp beraberlik golünü bulmak isteyen Çaykur Rizespor, 24.dakikada bu kez Gökhan’ın büyük hatası sonrası kalesinde ikinci golü gördü. Kullanılan köşe atışında Gökhan topu elinden kaçırdı. Hadebe arka direkte kafa vuruşu ile topu filelere gönderdi. Sahasında 2-0 geri düşen Yeşil-Mavili ekip, soyunma odasına da bu skorla geride gitmekten kurtulamadı.

MERİAH KIZARDI

Karşılaşmanın ikinci yarısına da konuk takım Yeni Malatyaspor etkili başlayan taraf oldu. Henüz 47.dakikada Fofana’nın mutlak pozisyonunda Gökhan gole izin vermedi. 49.dakikada Tetteh, Meriah'ın solundan atıp sağından geçti ama ilk yarıdan sarı kartı bulunan Yeşil-Mavililerin Tunuslu stoperi, rakibini formasından çekerek yere düşürdü ve ikinci sarı karttan kırmızıyla oyun dışında kaldı. Bu dakikadan sonra Çaykur Rizespor 10 kişi mücadele etmek zorunda kaldı. Yeşil-Mavili ekip, 56’da gole yaklaştı. Kullanılan köşe atışında Talbi’nin kafa vuruşu auta gitti. 62.dakikada Skoda’nın şutu direkten döndü ancak öncesinde ofsayt bayrağı kalktı. 80 ve 90.dakikalarda kalesinde birer gol daha gören Yeşil-Mavili ekip müsabakayı 4-0 kaybederken son iki haftaya sıkıntılı girdi.

STAT: Çaykur Didi

HAKEMLER: Yaşar Kemal Uğurlu**, Serkan Çimen**, Mustafa Sönmez**

ÇAYKUR RİZESPOR: Gökhan Akkan*, Moroziuk*, Meriah?, Talbi*, Melnjak*, Djokovic**, Abdullah* (Dk.90 Mithat?), Tunay Torun* (Dk.53 Emir Dilaver*), Erik Sabo* (Dk.46 Michalak*), Samudio** (Dk.90 Alberk?), Skoda*

YENİ MALATYASPOR: Ertaç**, Wollace**, Semih**, Hadebe**, Hafez**, Zeki Yavru**, Mallan**, Mustafa Eskihellaç**, Fofana*** (Dk.85 Umut*), Adem Büyük*** (Dk.82 Ahmed*), Tetteh*** (Dk.74 Kubilay**)

GOLLER: Dk.6 (P) Adem Büyük, Dk.24 Hadebe, Dk.80 Fofana, Dk.90 Kubilay (Yeni Malatyaspor)

SARI KARTLAR: Meriah, Moroziuk (Çaykur Rizespor)

KIRMIZI KART: Dk.49 Meriah (Çaykur Rizespor)

Editör: TE Bilisim