Yüzde 7’si Trabzonspor’a Gelecek

İmza töreninde konuşan Başkan Ağaoğlu şunları söyledi; “Sponsorluk yaptıktan sonra parayı alıp bir kenara çekilmeyi doğru bulmuyoruz. Sponsorluk anlaşması yaptığımız firmalara değer katmak istiyoruz. Yaptığımız anlaşma hem TAB Gıda hem de Trabzonspor adına hayırlı olsun. Bir restaurantta 1000 TL'lik satış yapılacaksa bunun %7'si Trabzonspor'un kasasına girecek, bu sebeple ne kadar çok restaurantta Trabzonspor ürünleri satılırsa bizim de gelirimiz o kadar yüksek olacak.”

Altyapı Oyuncuları Kulübün Değeridir

“Trabzonspor'un muhasebesi dört bilinmeyenli denklem değil. Biz altyapı oyuncularımız sayesinde tasarruf ettik. Yusuf Yazıcı 20 milyon Euro'ya gitti, Abdülkadir Ömür'e geçen sezon 23 milyon Euro teklif geldi; Uğurcan Çakır'a bu sezon 20 milyon Euro teklif geldi. Bir kulübün değerleri bunlardır. Altyapıdan yetiştirdiğimiz oyuncuların piyasa değeri 60-70 milyon euroyu buluyor. Bunları oynatıp verim aldığınız zaman pazarlayarak para kazanırsınız. Oynatmadığınız oyuncuya 3 milyon euro bonservis, 2,5 milyon euro maaş verirseniz para kaybedersiniz.”

Yabancı Hoca Konusu

Hüseyin Çimşir’e yabancı yardımcı getirecek olmalarıyla ilgili de konuşan Ağaoğlu, “Yabancı yardımcı hoca Hüseyin Çimşir'in talebi. Hüseyin Hoca'ya yardımcılık yapacak birinin de kariyerli olması lazımdı. Henüz imzalar atılmadığı için isim üzerinde konuşmayalım. Takımın patronu açık ve net olarak Hüseyin Çimşir'dir. Gerekli paylaşımları kendi aralarında yapacaklar” dedi. Transfer konusuna da değinen Başkan Ağaoğlu, “Transfer limitimiz 450 Bin Euro civarındaydı. Avdijaj ve Fernandes’in gidişi ile bütçemiz 800-850 bin Euro oldu. Görüştüğümüz 2-3 oyuncu var” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilisim