ORTAK KARAR ALINDI
 
Süper Lig’de hasret bitiyor. Korona virüs salgınından ötürü 19 Mart’ta ertelenen Süper Lig’in 12 Haziran’da ‘Şimdilik’ kaydıyla başlayacağı TFF Başkanı Nihat Özdemir tarafından duyurulmuştu. Ancak son günlerde kulüp oyuncuları ve çalışanlarında pozitif vaka yaşanmasının ardından Süper Lig’in bir süre daha ertelenmesi gündeme gelmişti. Bu anlamda TFF ve Kulüpler Birliği toplantı yapma kararı aldı. Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Galatasaray İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak toplantı için Riva’da hazırbulunurken diğer kulüp başkanları ve yetkilileri video konferans yolu ile toplantıda görüşlerini açıkladı. Toplantının ardından TFF Başkanı Nihat Özdemir, Süper Lig'in başlaması ile ilgili karar aldıklarını açıkladı.
 
‘KÜME DÜŞME OLMASIN’ TALEBİ
 
Özdemir, 18 takımın desteğiyle birlikte 12 Haziran'da ligin başlaması konusunda anlaşmaya vardıklarını duyurdu. Özdemir, “Türkiye'deki şartların değişimi; koronavirüs olsun, seyahat özgürlüğü olsun diğer konuları da göz önünde bulundurarak kesin tarihimizi 28 Mayıs tarihinde yapacağımız basın toplantısıyla açıklamak üzere bütün kulüplerle birlikte anlaşmaya varmış durumdayız” ifadelerini kullandı. Küme düşmenin kaldırılmasının talep edildiğini de belirten Özdemir, “Liglerin 12 Haziran'da başlaması için tüm kulüplerle anlaştık. Ayrıca 7 kulüp önümüzdeki sezon 21 takımla oynanması yönünde talepte bulundu. Bu sezon düşme olmaması için bize başvuruldu. Bunu değerlendireceğiz” dedi.
 
5 OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ GELİYOR
 
“Ligleri oynayarak sonlandırmak için elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğiz” ifadelerini kullanan Özdemir, finansal sorun yaşayan kulüpleri rahatlatmak adına bayramdan sonra yapacakları görüşmelerle yeni önlemler almaya çalışacaklarını da sözlerine ekledi. Toplantıda ayrıca 5 oyuncu değişikliği konusu da görüşüldü. Almanya Bundesliga’da uygulanmaya başlanan kuralın Türkiye Süper Ligi’nde de uygulanması adına TFF çalışma başlattı. Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Mehmet Sepil de toplantı sonrası şunları söyledi; “Tüm kulüpler olarak 12 Haziran'da maçlara başlamak istiyoruz. Bu isteğimizi TFF'ye ilettik ve başlıyoruz. Saha içi değişiklikler olabilir 5 oyuncu değişikliği gibi. Bu konuyu TFF’ye ilettik. Kısa zaman içinde bu konuyla ilgili de açıklama yapılacak.”
Editör: TE Bilisim