BRONZ MADALYA

Türkiye Dağcılık Federasyonunu tarafından düzenlenen Spor Tırmanış Türkiye Şampiyonası, Trabzon’da yapıldı. Türkiye’nin kapalı alanda kurulan en büyük tırmanma duvarına sahip olan Yomra ilçesindeki spor kompleksinde yapılan şampiyonaya 16 ilden 47 sporcu katıldı. Nefes kesen mücadeleler sonunda kadınlarda Gülay Balık (Malatya), erkeklerde ise Ferhat Bekmez (Diyarbakır) birinci oldu. Bu arada bu branşta bir turnuvaya yarışmacısı katılan Trabzon’dan Gülay Sarı, bronz madalya alarak Trabzon spor tarihine adını yazdırdı.

İLGİ GİDEREK ARTIYOR

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ersan Başar, Yomra Jimnastik Spor Kompleksi’ndeki tırmanma duvarının bu olimpik ölçülerde olduğunu ve son derece heyecanlı ve keyifli bir şampiyonanın gerçekleştiğini söyledi. Başar, "Spor tırmanışı her geçen gün ilginin arttığı, beraberinde uluslararası arenada da başarıların geldiği olimpik bir branş. Trabzon’daki bu salon,  tırmanma duvarı branşında ülkemizin en önemli yatımlarından biri. Son derece başarılı bir şampiyonayı daha tamamladık. Dereceye giren sporcularımızı kutluyorum” diye konuştu.

BİRBİRİNDEN MODERN TESİSLER

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yaptırılan uluslararası standartlardaki tırmanış duvarında bu tür önemli turnuvalarının yapılmasının çok önemli olduğunu ifade eden Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, “Trabzon’da 50’nin üzerinde branşta spor yapılabiliyor. Hemen her branş içi son derece modern tesisler ve salonlar tesis edildi, tırmanış duvarı da bunlardan biri. Son dönemlerde çok sayıda genç bu branşta düzenlenen kurslarımıza katılıyor. Yakın dönemde çok sayıda sporcunun milli takım düzeyinde hizmet vereceğine inanıyorum” dedi. Yarışmayı Başkan Başar, İl Müdürü Öztürk, Trabzon BB Spor Dairesi Başkanı Ayhan Pala, Spor İlçe Müdürü Cengiz Aydoğdu ve Federasyon Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Sercan Erol da takip etti.

KÜRSÜYE ÇIKANLAR

Pandemi kurallarının bir titizlikle uygulandığı şampiyona, nefes kesen mücadelelere sahne oldu. Ankara, Diyarbakır, İstanbul, Bursa, Van, Malatya, Muş, Nevşehir, Trabzon ve Samsun’dan sporcuların katıldığı şampiyonada Kadınlarda Gülay Balık (Malatya) birinci olurken Nazdar Ayata ikinci, Gülay Sarı ise üçüncülüğü elde etti. Erkeklerde zirve, Diyarbakır’dan yarışmaya katılan Ferhat Bekmez’nin oldu. Muhammet Karyağdı ikinciliği, Muhammet Çelik de üçüncülüğü elde etti.

TRABZON ADINA BİR İLK

Trabzon, tarihinde ilk kez spor tırmanışı branşında ulusal bir Türkiye Şampiyonasına katıldı. Ev sahipliği ettiği şampiyonada Trabzon, ilk kez madalya kazandı. Bir yıl önce çalışmalara başlayan Özdil Doğa Aktiviteleri Spor Kulübü sporcusu Gülay Sarı, genç kategoride olmasına rağmen büyüklerde yarışıp bronz madalya kazanarak Trabzon spor tarihine adını yazdırdı.

Editör: TE Bilisim