‘Topu ayağına aldığında yüreğim hopluyor’

Sezonun başlarında geçirdiği ağır sakatlığın ardından menisküs tamiri ameliyatı olan Trabzonspor’un genç yıldızı Abdülkadir Ömür, 6 ay sonra yeniden sahalara dönüş yapmıştı. Bu süre içinde çok daha güçlü bir şekilde geri dönüş yapan Abdülkadir Ömür’ün menajeri Necdet Ergezen, genç yıldızın yaşadıklarını ve süreçle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. 61saat’e konuşan Ergezen şunları söyledi; “Gencecik bir futbolcunun bu kadar ümit vaat eden futbolcunun sakatlık geçirmesi çok iyi değildi. Ameliyatın ilk günü Almanya’daydık. Bazen düşünüyordum acaba tekrar dönebilecek mi diye? Kolay bir süreç değildi. Oyuncu psikolojisi açısından önemliydi. 20 yaşında gencecik bir insan kariyerinin zirvesine doğru giderken böyle bir sakatlık geçiriyor. Yurtdışında hiç tanımadığı bir yerde ameliyat oluyor ve tedavi görüyor. Orada askeri eğitime tabi tutuldu.”

TEKLİF GELMEYE DEVAM EDİYOR

“Abdülkadir’in geri dönmesi doğru zamanlamaydı. Onunla alakalı bir şey diyemiyorum ama her topu ayağına aldığında yüreğim hopluyor. İyileşti ama otomatikman takılıyoruz. Belki uzun süre sahada görmediğimiz için top ayağındayken ‘Allah korusun’ diyoruz. Şu anda aldığı süre bile fazla. Bana kalsa 5 dakika oynasa bile yeter.” Abdülkadir Ömür için gelen transfer teklifleri ile ilgilide konuşan Ergezen, “Tedavi sürecinde de arayıp soranlar oldu. Artık şöyle bir durum var. 6 aydır sahada olmayan oyuncu. Geri dönüşü bekleniyordu. Dünya futbolunda bambaşka bir yere geldi. Kulüplerin kendi adına belirledikleri transfer stratejileri değişme noktasına geldi. Şu anda transfer konuşmak çok yersiz. Transfer fiyatları düşecek, aynı kalacak veya yükselecek. Hiç belli olmayan bir durum var.”

OBİ MİKEL YANLIŞ YAPTI 

Aynı zamanda Obi Mikel’in de menajeri olan Necdet Ergezen, Nijeryalı oyuncunun Trabzonspor’dan ayrılış süreci ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Obi Mikel’in açıklamasının zamansız olduğunu belirten Ergezen, “Gelme ve gitme süreci basit oldu. 48 saatte Trabzonspor forması giydi. Koronavirüs nedeniyle ailesiyle birlikte olmak istedi. Instagram'da önemli bir maçtan önceki paylaşımı doğru bir zamanlama değildi. 24 saat kala bu mesajı veriyorsun. Maçtan sonra bu mesaj verilebilirdi. Trabzonspor, kontratı devam eden bir oyuncusunu ülkeye gönderip dönüşü belli olmayan bir süreci doğal olarak tercih etmedi. İki taraflı sözleşme fesih anlamlı oldu. Helalleşip ayrıldılar. Maddiyatla alakalı bir sorun çıkacak durum yoktu. Trabzonspor’un hiçbir futbolcusuna maaş ödememe gibi sorunu yok” ifadelerini kullandı. 
 
Editör: TE Bilisim