UEFA Da Bunu Biliyor

Korona Virüs salgınından ötürü durma noktasına gelen futbolun geleceği konusunda tedirginlik hakim. UEFA, ısrarla tüm federasyonlara baskı yaparak liglerin bir şekilde tamamlanmasını istiyor. Ancak virüs salgınından ötürü vaka ve ölüm sayısının her geçen gün arttığı şu günlerde insanlar futboldan çok can derdine düşmüş durumda. Bu şartlarda maçların oynanmasının da zor olduğu belirtiliyor. TFF’de UEFA’nın baskısı sonrası maçları en erken Haziran’da başlatmayı düşündükleri yönünde açıklama yapmıştı. Ancak bu düşüncenin nasıl hayata geçirileceği merak konusu.

EN SAĞDUYULU YAKLAŞIM

Vakit kaybetmeden liglerin bir an önce tescil edilmesi gerektiği belirtiliyor. Ancak, UEFA bu çözüme şimdilik sıcak bakmıyor. Beşiktaş’ın yöneticisi Erdal Torunoğulları da liglerin tescil edilmesi gerektiğini savunan isimlerden. Belçika liginin tescil edilmesini örnek gösteren Torunoğulları yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Bence Belçika’nın tescil etmesi haklı bir karar. Ben olsam Türkiye Ligi’ne de tescil ederim. Küme düşmeyi kaldırıp alttan iki takım alırım, seneye 20 takımla devam ederim. Çünkü ligin ne zaman oynanacağını kimse kestiremiyor. UEFA da bilmiyor. Antrenman yok, bir şey yok. Global olarak da öyle. Tüm dünyada bu sıkıntı var. 

ÖNCE TFF KARARI VERMELİ

Çok büyük bir belirsizlik hakim. Herkes bekliyor. Artık hiçbir şey eskisi gibi değil. Kimse önünü göremiyor. Futbolu yönetenler böyle düşünüyor ama ne kadar direnecekler bilemiyorum. UEFA kulüplerden taraf olmalı. İşin gerçeği bu. Sağlık boyutu en önemlisi. Diyelim yarın lig başladı, stadı dolduramazsın, o insanlar nasıl gelecek stada? Bu durum kaç ay sürer bilmem. Birbirimizi kırmadan bu süreci atlatmalıyız. UEFA’da bunları göz önüne alarak fazla yıpratmadan kararı vermeli. FIFA da karar vermeli bu konuda. Bence önce TFF almalı bu kararı. Sonra da UEFA ve FIFA’yla paylaşmalı. Bu işin şakası yok. Tadı tuzu da kaçtı bu işin.  UEFA yönetecek kulüp bulamaz. Durum ona doğru gidiyor.”
 
Editör: TE Bilisim