Geçtiğimiz hafta sahasında Konyaspor karşısında aldığı galibiyetle moral kazanan Çaykur Rizespor, Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur ilk karşılaşmasında Samsunspor’u konuk etti. Kupada adını bir üst tura yazdırarak yoluna devam etmek isteyen Yeşil-Mavililer zorlu 90 dakikada kazanarak rövanş maçında avantajlı skor elde etmek istedi. Bu istekle maça başlayan temsilcimiz 18.dakikada Moroziuk’un kullandığı serbest vuruş direkt olarak kaleye yönelerek filelerle buluştu. 1-0’lık skorla öne geçen temsilcimiz bu golün hemen ardından Sasse işle bir pozisyona daha girse de son vuruşta etkisiz kaldı.

Golden sonra oyun anlayışını rakibine kabul ettiren Atmacalar, 28.dakikada Sasse’nin pasını iyi değerlendiren Marko Scepovıc ile aradaki farkı 2’ye çıkartmasını bildi. Bu golden sonra da ataklarına devam eden Ancak 30. dakikada da Marko Scepovıc’le skoru 3-0’a getirdi. İlk yarının bitimine 3 dakika kala kullanılan köşe vuruşunda ceza sahasında oluşan karambole çözüm bulamayan Yeşil-Mavililer Aytaç Sulu’nun golüne engel olamayarak soyunma odasına 3-1’lik skorla galip giden taraf oldu.

Karşılaşmanın ikinci yarısında 3-1’lik üstünlüğün vermiş olduğu üstünlüğün rahatlığıyla maça başlayan Çaykur Rizespor zaman zaman kalesinde ataklar görse de skoru korumasını bildi. Ayrıca Sasse ile birlikte önemli oyuncularından Vetrih ve Moroziuk’u kenara alarak altyapı oyuncularını sahaya süren Teknik Direktör İsmail Kartal oyunu rölantiye aldı. Ancak 86.dakikada İlyas Kubilay Yılmaz’ın penaltı vuruşunu kurtaramayan Atmacalar skorun 3-2’ye gelmesinin önüne geçemedi. Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Rizespor 17 Aralık Salı günü oynanacak rövanş maçı avantaj elde etse de taraftarlar kaybedilen büyük avantaj karşısında sahadan buruk sevinçle tribünlerden ayrıldı.

STAT: Çaykur Didi

HAKEMLER: Emre Malok **, Erkan Akbulut **, Ali Tuna **

ÇAYKUR RİZESPOR: Tarık Çetin ***, Atakan Akkaynak ***, Yusuf Acer ***, Dımıtrıos Chatzıısaıas ***, Burak Albayrak ***, Amedej Vetrih *** (Dk. 74 Eren Karadağ **), Mykola Morozıuk *** (Dk. 65 Orhan Ovacıklı **), Oğuz Kağan Güçtekin ***, Yan Medeıros Sasse **** (Dk. 45 Emirhan Topçu **), Muhammet Çelik ***, Marko Scepovıc ****

YILPORT SAMSUNSPOR: Ahmet Altın **, Erkam Reşmen **, Aytaç Sulu **, Nuri Terliksiz **, Ramazan Çevik **, Onur Eriş **, Samed Hakan Kılıç **, Ercan Yazıcı ** (Dk. 76 Ferhat Çulcuoğlu **), Oğuz Gürbulak ** (Dk. 61 İlkay Kubilay Yavuz **), Samet Asatekin ** (Dk. 62 Bahattin Köse **), Ahmethan Köse **

GOLLER: Dk. 18 Moroziuk, Dk. 28-30 Marko Scepovıc (Rizespor), Dk. 42 Aytaç Sulu, Dk. 86 İlyas Kubilay Yavuz(Samsunspor )

Boldrin’in sakatlanmasıyla forma şansı buluşan ve oynadığı futbolla alkış alan Yan Sasse’ye nazar değdi. Ligde Konyaspor karşısında attığı golle alınan 3 puanda pay sahibi olan Brezilyalı orta saha Ziraat Türkiye Kupası’nda da başarılı bir ilk yarı geçirdi. Atılan gollerde ön asistleri yapan ve bir çok pozisyona giren Sasse sakatlandı. Karşılaşmanın 44’üncüğ dakikasında adale sorunu yaşayan genç oyuncu yerini Emirhan Topçu’ya bıraktı.
Editör: TE Bilisim