Çok heyecanlı ve hırslı olduğu gözlenen Avcı’nın açıklamaları camiayı gelecek adına umutlandırdı. Takımı ayağa kaldırma adına neler yapılması gerektiğine değinen Avcı, Trabzonspor’da olmaktan mutlu olduğunu dile getirdi. Avcı, “Trabzon’da ve Trabzonspor’da olmaktan mutluyum, Trabzon şehrinin futbola olan tutkusu, aşkı beni son derece heyecanlandırıyor. Karadeniz’in bir çocuğu olarak aidiyet hissimi güçlendiriyor. Benim için bir motivasyon kaynağı oluşturuyor.
 
TRABZONSPOR TARİHİNE GEÇMEK İSTİYORUM
 
Başkanımız Ahmet Ağaoğlu’na özellikle beni daima destekleyen Ertuğrul Doğan’a, Mehmet Yiğit Alp’e ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Futbol şehrine geldiğim için mutluyum. Ahmet Suat Özyazıcı, Özkan Sümer kendisiyle de konuştum. Ali Kemal Denizciler, Güngör Şahinkayalar, Turgay Semercioğulları, tabi ki Şenol hocamız, halen kendisi ile iletişim halindeyiz. Ben de onlar gibi Trabzonspor tarihinde güzel anılarla yer almak istiyorum. Trabzon’a gelirken hep şunu ifade ettiler ‘çok zor yere gidiyorsun, sert medyası var’ diye. Karadeniz insanını tanıyorum, sizin güler yüzlü olduğunuzu görüyorum” diye konuştu. 
 
NASIL BİR TRABZONSPOR İZLETECEK
 
Avcı, “Sistemi, hücumu veya savunmayı elindeki mevcut oyuncu profili belirliyor. Bir haftadır beraber çalışıyoruz. İştahlı, arzulu, yaş ortalaması 25-26 olan, özellikle duygusu, coşkusu, kaybetmeyi sevmeyen, buna tepki veren, kazanma alışkanlığı yakalayan ama saha içindeki düzeni ve aklı olan takımı taraftarlara izlettireceğiz diye düşünüyorum. Oyuncularla birebir iletişimim var. Dünden itibaren bunlara başladık. Bazen oyuncuların geçmişte de nerelerde oynadıklarını veya rakibinde neler yapmak istediklerini ve bizim ne yapmak istediklerimizi çok net şekilde planlayıp bazen sahanın içinde bölgelerde değişiklik olabilir ama saha dağılımımızın son derece sağlıklı olması gerektiğini düşünüyorum” dedi.
 
TRABZONSPOR YARIŞMAK ZORUNDADIR
 
Trabzonspor’un forması, armasının hep yukarılarda olacağını belirten Avcı, “Bu süreç her futbol takımının yaşayabileceği bir süreç. Geçen seneden bu zamana kadar ve bu ligde çalışmış bir teknik adam olarak baktığımızda yakından takip ettiğimiz bir takım olduğu için özellikle takım savunmasının daha ön plana çıkartacağız. Çünkü önde bireysel çok özel ve yetenekli oyuncularımız var. Takım savunmasını doğru yaptığımız takdirde diğer organizasyonlara geçeceğimizi düşünüyorum. Bu coğrafyayı, iklimi biliyorum. Pazar günü Erzurum maçını taraftar nasıl kazanılmasını istiyorsa ben de öyle start vermek istiyorum. Oyuncu grubu da şu an buna odaklanmış vaziyette. Kazandıkça daha iyi şeyler yapacaklarına inanıyorum ve biliyorum. Trabzonspor hem sonuç alacak hem de sistemi geliştirecek. Trabzonspor yarışmak zorundadır” ifadelerini kullandı.
 
ALTYAPIDAN 5 GENÇ ALDIM
 
Altyapıyla ilgili önemli bir hamle yaptıklarını ifade eden Avcı, “Her türlü tedbirleri alıp dimdik ayakta kalabilmek lazım. Türkiye ve Avrupa’nın her yerinde 61 numaralı oyuncu var. Verimli topraklardayız, altyapıdan 5 oyuncu aldım. Hastalıkla karşılaşabiliriz diye yaptım. U19 takımı yandaki sahada bizle birlikte aynı saatte aynı antrenmanı yapacak. Onları da hazır tutmamız gerekiyor. Ülke olarak sabırsızız. Kloop’un ilk 2 senesinde ligi kaçıncı bitirdiğini Ferguson’un 6 sene bir şey alamadığını sonra ne hale geldiğini biliyoruz. Kısa vade belirleyici olacak uzun vadeyi sonra net bir şekilde söyleyeceğim. Hedeflerin yanına aklı sokmaya çalışacağız. Bu desteği bekliyorum” diye konuştu.
 
OYUNCULAR OLUMLU CEVAP VERİYOR
 
Yaptıkları çalışmalara oyuncuların olumlu cevap verdiğini söyleyen Avcı, “Hafta başından itibaren oyuncularla birebir görüşmelere başladık. Kaybetmeyi kabul etmeyen bir takımın olmamız gerektiğini söyledik. Oyuncularda enerjinin kaybolduğunu görmüştük. Geçen yıldan bu yana öne geçip 30-32 puan kaybeden bir takım var. Bunda da takım savunmasıyla ilgili problemler var. Takım savunmasıyla ilgili çalışmaları yapıyoruz. %60-70 oranında bu grup olumlu cevap verdi. Takım savunmasını doğru yapacağız. Önceliğimiz takım savunması. Oyuna bireysel oyuncu üzerinden bakmadım hiç, organizasyon üzerinden baktım. Bir kuş sürüsü gibi olmak lazım. Hamle oyuncuları da bizim için önemli oyunculardır. Beraber hareket eden, baskı yapan bir takım olacağız” dedi.
 
TRABZONSPOR HER HOCAYA TEKLİF YAPMAZ
 
Avcı, “Trabzonspor’dan gelen teklif her teknik adamı heyecanlandırır. Trabzonspor’da daha önce Özkan Hoca döneminde teklif olmuştu. Bu 3. Oluyor. Trabzonspor olunca her teknik adamı cesaretlendirir. Keyif verir, haz verir. Sezon başında şartlar oluşmadı, kısmet bugüneymiş diyelim. Geçmişte olanlarla yaşamayacağız bundan sonraki Trabzonspor’u dizayn etmeye çalışacağız. Trabzonspor iyi teknik direktörlere teklif yapmıştır bu teklif de bana gelmiştir. İmzayı attığım andan itibaren Trabzonspor teknik direktörü olduğunu hissediyorsun. Umarım bunun karşılığını vereceğiz” dedi.
 
ENKAZ DEVRALMADIK
 
Puan kayıplarını psikolojik konulara bağlayan Avcı, “Oyuncu grubumuzla yaptığımız çalışmalarda olumlu cevaplar veriyorlar. Umarım antrenmanda verdikleri durumu sahaya yansıtırlar. Sahne Pazar günü olan maç orada göreceğiz. Bundan önceki Ünal Hoca’ya, Hüseyin Hoca’ya, Eddie Hoca’ya teşekkür ediyorum. Biz enkaz almadık. Takımının fiziksel durumu iyi. Maç kaybedildiğinde bazı şeyler kaybedebilirsiniz. Psikolojik yorgunluklar olabilir” diye konuştu.
 
BEN DE SABIRSIZIM
 
Trabzon taraftarının gücünü ve destek olduklarında neler yapabildiklerini biliyorum. Daha önce buraya geldiğimde de bunu gördüm. Taraftar bu işin önemli bir parçası. Trabzonspor taraftarı işin içinde olduğunda nasıl katkı verdiğini biliyorum. Sosyal medya kullanmıyorum ama nasıl destek verdiklerini biliyorum. Karadeniz insanı sabırsızdır ben de öyleyim. Pazar günü hemen kazanarak başlamak istiyoruz.
 
ONLARI KORUMAYA ALDIM
 
Uğurcan ve Abdülkadir Ömür’ü korumaya aldığını söyleyen Avcı, “Şu an itibariyle grup grup oyuncularla görüşmeler yapıyorum. Bazen teknik bazen taktik bazen de özel hayat konuşacağız. Şimdilik olumlu dönüşler alıyorum. Uğurcan Çakır ve Abdülkadir Ömür özel oyuncular. Abdülkadir ilk 11 maçını da bana karşı oynamıştı. Oyuncuları koruma altına aldım, lütfen destek olun. Bunlar özel futbolcular. Trabzonspor’a hizmet edecekler, belki yurtdışına gidecekler ülkeyi temsil edecekler. Onlar için de yeni bir zaman başlıyor” dedi.
 
ÖNCE TESPİT SONRA TRANSFER
 
Ara dönem için transfer talebi olup olmadığı sorulan Avcı, “Devre arası transferi için şu an takımla çalışıyorum. Maçları oynayalım kazanalım resim daha net ortaya çıkacak. İzleme komitesiyle görüşeceğim. Önce tespit edelim sonra görüşeceğiz” ifadelerini kullandı.
 
İDDİALI OLDUĞUM İÇİN BURADAYIM
 
Avcı, “Taraftara şunu söyleyeyim, iddialı olduğum için, heyecanlı olduğum için Trabzon’dayım. Abdullah Avcı’nın sırrı veya şöyle ifade edeyim, çalışmak, ekip çalışmasına inanmak, futbolla ilgili her gelişimi, teknolojiden, ar-ge’den, beyin fırtınası yapmak vs bunlardır. Bugün Trabzonspor’un başarısı için varım. Ben dingin denize değil Karadeniz’in hırçın dalgalarına çıktım” dedi.
 
GENÇLERİ İZLİYORUM
 
Genç oyuncuları takip ettiğini söyleyen Avcı, “Farukcan Genç, Ahmet Can, Taha Tunç, Kerem Baykuş, Süleyman Cebeci. Hakan Yeşil’le henüz başlamadım adını saydıklarımla geldiğimden beri çalışıyorum. Ayrıca Cafer Tosun ismi de bende var. Kulüp olarak önce maç kazanma alışkanlığını yakalamamız lazım ve genç arkadaşların önünü bu şekilde açmamız gerekiyor. Bu oyuncuların hepsinden haberim var” diye konuştu.
 
ABDÜLKADİR ÖMÜR OYNAYABİLİR
 
Alanyaspor maçında sakatlanan ve tedavisi tamamlanan Abdülkadir Ömür’ün BB Erzurum maçında oynayabilecek durumda olduğunu söyleyen Avcı, “Abdülkadir Ömür’de kemik ödemi vardı. Takımla çalışmalara başladı. Şu an iyi gidiyor. Çalıştıkça özelliklerini daha iyi görebiliyoruz. Bir aksilik olmazsa hafta sonu bizimle olacak. Abdülkadir Ömür ilk resmi maçını bana karşı oynamıştı. O çok hoşuma gitmişti. Uğurcan Çakır da öyle çok beğendiğim bir isim. Trabzonspor kaynağında çok değerli oyuncular var. Çok eski takım arkadaşlarım da var Trabzonlu olan. Alttan da bir şeyler çıkarmak beni daha mutlu edecek” dedi.
 
TRABZONSPOR MARKASI HEYECANLANDIRDI
 
Avcı, “Hayatım insanlara saygı ve sevgi çerçevesinde çalışarak geçti. Trabzon’a ne zaman geldiysem bu saygıyı gördüm. Başka şehirlere gittiğimde de gördüm. Benim için önemli olan bu. Yüzde yüz destek olacak diye bir şey yok. 9 ay çalışmadım, beni tekrar döndüren heyecanlandıran Trabzonspor markasıdır. Taraftarımızın bize destek vereceğine inanıyorum. Taraftarın olmaması bir eksiklik olacak. Oyuncunun ritmini çok etkiliyor. Taraftar yanımızda olmasa da bu desteği hissedeceğiz” dedi.
 
MAÇ KAZANMAK HAVAYI DEĞİŞTİRİR
 
Kazanma alışkanlığı ile iyi bir hava yakalayacaklarını söyleyen Avcı, “Bu bölgenin insanıyım, her şeyi çok net biliyorum. İmza attığım günden itibaren Trabzonspor’da olmanın duygusunu bana hissettirdiler. Tesislere geldiğimde de gördüm teknolojik anlamda yatırımlar yapılmış. Biz de dokunuşlar yapacağız. Maç kazanarak başladığımızda şehrin havasının nasıl değişeceğini biliyorum.
Hedefimiz kazanma alışkanlığını bu haftadan itibaren yakalamak. Bu alışkanlığı yakaladıktan sonra devre arasında tekrar her şeyi ortaya koyarız” ifadelerini kullandı.
 
ERTUĞRUL DOĞAN’IN HEYECANI BENİ ETKİLEDİ
 
Başkan Yardımcısı Ertuğrul Doğan’ın kendisiyle yaptığı görüşmeden çok etkilendiğini belirten Avcı, “Trabzonspor’dan gelen teklif bir kere seni heyecanlandırır. Bu gurur okşar. Önce Başkan ile görüşmemiz ardından İstanbul’da Ertuğrul bey ve Mehmet Yiğit Alp ile görüştük. Özellikle Ertuğrul beyin heyecanı düşünceleri cesaretlendirmesi inanılmaz derecede motivasyonumuzu arttırdı. Kararımı bir anda bir yerden başka bir yere çevirebildi. Bu nedenle onlara teşekkür ediyorum. Trabzonspor haricinde başka takımlardan da teklif aldım. Ama ben dingin deniz yerine fırtınalı denizi seçtim” diye konuştu.
Editör: TE Bilisim