Geleceğin şampiyonlarını yetiştirmek amacıyla kurulan Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) ve Sporcu Eğitim Merkezi (SEM) sporcuları, ulusal-uluslararası arenada aldıkları madalyaların yanı sıra gösterdikleri sportif, sosyal ve kişisel gelişimleri ile aldıkları geleceğe umut taşıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığının büyük önem verdiği SEM ve TOHML) projeleri meyvelerini vermeye devam ediyor.  Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren bu iki merkezin sporcuları da başarıları ile dikkat çekiyor.

İl genelinde yapılan Yetenek Taramalarında seçilen çocukların belirli aşamaları kat ettikten sonra SEM’lere alındığını kaydeden Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, “Buradaki gelişimine göre sıradaki durak TOHM oluyor. Barajı geçenler daha sonra Olimpik Havuza alınıyor. Bu süreçte, en modern tesiste, uzman antrenörler eşliğinde gelecekte uluslararası arenaya en ortamda hazırlanmaları sağlanıyor. Özellikle 2024-28 ve daha sonraki olimpiyatlarda ve dünya-Avrupa Şampiyonalarına damga vuracak isimler buralardan yetişecek” diye konuştu.

Trabzon SEM’de atletizm, boks, cimnastik, yüzme, güreş, spor tırmanışı, judo branşlarında 82 sporcunun 8 antrenör ile, Trabzon TOHM’da ise boks, tenis, yüzme, karate, atletizm, güreş, curling branşlarında 63 sporcunun 11 antrenör ve 6 branş sorumlusu ile çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden İl Müdürü Birdal Öztürk, şunları söyledi: “Yüzmede ayrıca tramplen atlama, cimnastikte artistik ve trambolin kategorilerinde son derece başarılı sporculara sahibiz. Bunlar bizim geleceğimiz ve çalışmalarıyla yollarına emin adımlarla yürüyorlar.”

“Çok yetenekli, disiplinli ve umut vadeden bir kuşak” diyen Müdür Öztürk, “Gösterdikleri gelişimler ve aldıkları başarılar bizi oldukça mutlu ediyor, hepsinden çok büyük başarılar bekliyor, onlara çok güveniyoruz. Bu merkezlerden Türkiye’yi uluslararası turnuvalarda çok büyük başarılara imza atacak isimler çıkacak, bundan şüphemiz yok. Onlar bizim geleceğimiz” dedi.  Uzman antrenör eğitimi, fizyoterapist, masör, psikolog ve diyetisyen kontrolünde profesyonel ekip tarafından takip edilen sporcular, pandemi kuralları çerçevesinde antrenmanlarını sürdürüyor.

Editör: TE Bilisim