TARTIŞMA SÜRÜYOR

Bazı kulüpler liglerin başlatılmasını doğru bulmazken bazı kulüpler ise açıklanan takvimin erken olduğu görüşünü savunuyor. Bazı kulüpler ise ekonomilerin bozulmasından ötürü maçların devam etmesini istiyor. Bu durumun bir de saha dışı boyutu var. TFF Başkanı Nihat Özdemir’in açıklamalarının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın ‘Bizim liglerin başlamasıyla ilgili bir tavsiyemiz olmadı. Tüm sorumluluk TFF’nindir’ açıklamasından sonra tartışma farklı bir boyut kazandı.

TESCİL ETMEK İSTEMİYOR

Böylesine önemli bir konuda Sağlık Bakanlığı’nın maçların oynatılmasına izin vermemesi gerektiği belirtiliyor. Özellikle Bilim Kurulu üyelerinin de maçların başlayacak olmasına tepkili olduğu biliniyor. Birçok sağlık uzmanı da TFF’nin kararına tepki gösterdi. TFF Başkanı Nihat Özdemir ısrarla liglerin başlaması gerektiğini söylüyor. Mevcut sıralamaya göre ligleri tescil edemeyeceklerini belirten Özdemir’in açıklamaları şaşkınlık yaratıyor. Özdemir’in bahanesi ise ‘Malatyaspor ile Rizespor arasında gol farkı var. Trabzonspor ile Başakşehir arasında gol farkı var, puan değil.’

SON SÖZ BİLİM KURULU’NDA

TFF Başkanı Nihat Özdemir, 10 maddelik senaryo ile ilgili belgeleri imzalayıp Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’na gönderdi. Şimdi son söz Bilim Kurulu’nda. Futbolun temas oyunu olduğundan hareketle Bilim Kurulu’nun liglerin başlatılacak olmasıyla ilgili alınan karara onay vermemesi bekleniyor. Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun alacağı karar gelecek adına büyük önem taşıyor. Özellikle Sağlık Bakanlığı’nın böylesine önemli bir konu için duyarsız kalmaması gerektiğine vurgu yapılıyor. Maçlar başladığında bir futbolcunun hastalanmasının sorumluluğunu kim alacak?
 
Editör: TE Bilisim