BOURABIA HAMLESİ

Fas basının haberine göre, Mehdi Bourabia önümüzdeki günlerde takımdan ayrılabileceği, İtalyan ekipleri Cagliari, Hellas Verona ve Parma'nın da transfer listesinde olan futbolcunun Trabzonspor'a imza atabileceği yazıldı.

CEVAP BEKLENİYOR

Bir dönem Konyaspor forması da giyen tecrübeli futbolcunun güncel değeri ise 3 milyon Euro. Bu sezon Sassuolo forması ile Seri A’da 12 maça çıkıp 1 gol atabilen Faslı oyuncunun öncelikli olarak kiralık alınması gündeme geldi. Teklifini yapan Trabzonspor, oyuncudan cevap bekliyor. Bordo-Mavili ekibin alternatif isimlerle de görüşmelerini sürdürüyor.

KARARI BEKLENİYOR

Trabzonspor daha önce prensip anlaşmasına vardığı ancak menajerinin sürekli artan taleplerinden ötürü geri adım atmaya hazırlandığı Arjantinli yıldız Enzo Perez’den cevap bekliyor.

ANLAŞMAYI BOZDULAR

Teknik direktör Abdullah Avcı'nın takıma liderlik yapması adına ısrarla istediği 34 yaşındaki oyuncunun menajeri ile, daha önce 1,5 yıllık sözleşme ve 1 Milyon Euro yıllık maaş konusunda anlaşmaya varmıştı. Ancak oyuncunun menajeri daha sonra hem sözleşmenin 2,5 yıllık yapılması hem de yıllık maaşın artırılması yönünde yeni talepleri oldu.

REST ÇEKİLMİŞTİ

Trabzonspor yönetimi, Perez’in menajerine taleplerinden ötürü rest çekmişti. Bordo-Mavililerin teklifini kabul etmesi halinde Enzo Perez ile sözleşme imzalanacak. Bu konuda Arjantinli yıldızın vereceği karar bekleniyor. Perez’in bu hafta içi Bordo-Mavili yönetime kararını iletmesi bekleniyor. Bordo-Mavili yönetim, sezon başında Brezilyalı stoper Vitor Hugo transferinde de buna benzer bir tablo ile karşılaşmıştı. Hugo’nun kulübü ve menajerine rest çeken yönetim daha uygun bir bonservis ücreti karşılığında tecrübeli oyuncunun transferini gerçekleştirmişti.

GİRİŞİMLER SÜRÜYOR

Hücum hattına iyi bir golcü almayı planlayan Trabzonspor, bir süre önce Norveç ekibi Bodo Glimt’i Danimarkalı oyuncusu Kasper Junker’i gündemine almıştı.

2022 sonuna kadar Bodo Glimt ile sözleşmesi bulunan 26 yaşındaki oyuncu için resmi girişimlerde bulunan Trabzonspor, şartları zorlayıp bu transferi bitirmek istiyor. Fenerbahçe’nin de gündeminde olduğu iddia edilen Danimarkalı golcü bu sezon Norveç Ligi’nde 25 maçta 27 gol atıp, 8 asist yaptı. Performansı ile Avrupa ekiplerinin de dikkatini çeken Kasper Junker’i Trabzonspor elinden kaçırmak istemiyor.

STOJANOVİC BEKLEMEDE

Ekonomik şartların uygun olması halinde kale hariç her mevkiye alternatif transferler yapmayı planlayan Trabzonspor’un bir süre önce Hırvat ekibi Dinamo Zagreb'in sağ beki Petar Stojanovic ile irtibata geçtiği belirtilmişti. Hırvat basınına da bu konuda haberler yansımıştı.

Ancak transferde önceliği orta saha ve hücum hattına veren Bordo-Mavili ekip, anlaşma aşamasına gelinen Stojanovic transferini şimdilik bekletiyor. Orta saha ve hücuma yapılacak olan takviyelerin ardından Stojanovic transferinin kesinlik kazanması bekleniyor. 25 yaşındaki Sloven sağ bek bu sezon toplam 17 maçta forma giydi.

Bordo-Mavili ekip, söz konusu süreci en iyi şekilde geçip Süper Kupa’yı da müzesine götürmek istiyor. Teknik direktör Abdullah Avcı, her ne kadar maç maç baktığını söylese de ilk yarı çerçevesinde uzun vadeli planı üç maçı kazanıp zirveyle aradaki farkı aza indirgemek. Göreve gelir gelmez savunma güvenliğini ön plana çıkarıp gol yeme hastalığına çözüm bulan Teknik Direktör Abdullah Avcı şimdi de hücumu zenginleştirme düşüncesinde. Ama tüm bunlar olurken da ana fikir; bir şekilde galip gelmek. Avcı, ilk yarının kalan üç maçını da kayıpsız geçme düşüncesinde.

Editör: TE Bilisim