İLK PUANINI ALDI

Spor Toto Süper Lig’de çıktığı ilk dört maçta dört mağlubiyet alarak ligin son sırasına yerleşen Giresunspor, Çotanak Stadı’nda Konyaspor’u ağırladı. Yeşil-Beyazlılar mutlak 3 puan parolasıyla çıktıkları karşılaşmada rakiplerini adeta sahadan sildiler ancak girdikleri gol pozisyonlarını değerlendiremeyince hak ettikleri galibiyeti alamadılar. Yine de Çotanaklar 0-0 biten karşılaşmadan sonra Süper Lig’deki ilk puanlarını almış oldular.

MUTLAK PENALTISI VERİLMEDİ

Karşılaşmaya hızlı başlayıp sağlı sollu ataklarla gol arayan Giresunspor’un 42. Dakikada mutlak bir penaltısı verilmedi. Bu dakikada gelişen bir atakta topa hamle yapmak isteyen Flavio ceza sahası içerinde Gulerme tarafından arkadan açık şekilde itildi, ancak net penaltı olan bu pozisyonu ne karşılaşmanın hakemi Volkan Bayarslan gördü, ne de VAR’dan bir uyarı geldi.

TEK EKSİK GOLDÜ

İlk yarısı 0-0 eşitlikle tamamlanan müsabakanın ikinci yarısında oyuna iyice ağırlığını koyan Giresunspor gol için yoğun çaba sarf etti ancak Konyaspor filelerini havalandıramayınca çok üstün oynadığı karşılaşmadan bir puanla ayrılıp galibiyet özlemini 5. Maçta da gideremedi.  Bu sonuca rağmen takımlarının sergilediği futboldan memnun kalan taraftarlar oyuncuları maç sonu tribünlere çağırarak alkışlarla soyunma odasına gönderdiler.

STAT: Çotanak

HAKEMLER: Volkan Bayarslan**, Deniz Caner Özaral**, Gökhan Barcın**

GİRESUNSPOR: Onurcan Piri***, Diarra***, Zeki Yavru***, Aziz Behich***, Alexis Perez**, Traore**, (Dk 86 Pelupessy?), Diabate**,(Dk 77 Emre Taşdemir*),  Flavio***, Suleymanov***(Dk 76 Balde*), Serginho***, Doukara*(Dk. 63 Umut Nayir*)   

KONYASPOR: Ibrahim Sehic**, Ahmet Çalık**, Guilherme**, Abdülkerim Bardakçı**, Skubic**, Serdar**(Dk. 64 Ahmed Hassan*), Soner Dikmen**, Hadziahmetovic**, Endri Çekiçi**,(Dk 89 M.Poku?), Michalak*(Dk. 46 Rahmanovic*), Cikalleshi**(Dk. 86 Adil Demirbağ?)

GOL: Yok

SARI KARTLAR: Alexis Perez (Giresunspor), Ahmet Çalık (Konyaspor)

Editör: TE Bilisim