SGK'nın başlattığı bu uygulama ile emekliler, ekonomik sağlık hizmetlerine daha kolay bir şekilde ulaşabilecek. Ayrıca, tedavi için seyahat eden emeklilere yol ücreti de SGK tarafından ödenecek.

Başvurular Nasıl Yapılacak?

Emeklilerin bu ücretsiz kaplıca tedavisinden faydalanabilmesi için ilk adım olarak sağlık raporu alması gerekiyor. Belirlenen sağlık raporu kriterlerine uygun olan emekliler, kaplıca tesislerine başvurarak 6 aylık sevk belgesi alabilecekler.

Yapılan açıklamaya göre, il içindeki sevkler için günlük 23 TL, il dışındaki sevkler için ise günlük 46 TL'lik yol parası ödemesi yapılacak. Emekliler, masraflarını SGK'ya ileterek, yol masrafı ödemelerinden de yararlanabilecekler.

Başvurular Nereye Yapılacak?

Başvuruda bulunmak isteyen emekliler, SGK'nın resmi web sitesi üzerinden kaplıca tesislerinin listesine ulaşabilirler. Sağlık Bakanlığı'ndan izin almış işletmelere yapılan başvurularda, refakatin tıbbi olarak gerekli bulunduğuna karar verilmesi halinde refakatçinin giderleri de SGK tarafından karşılanacak.

15 Gün İçinde Başlamak Şart!

Tedaviye en geç 15 gün içerisinde başvurulması gerektiği vurgulanırken, tedaviye ara verilmesi durumunda (aranın 5 günden fazla olması halinde) yeni bir rapor alınması gerektiği belirtildi. Aksi takdirde masraflar SGK tarafından karşılanmayacak.

Emekliler için sunulan bu avantajlı uygulama, ekonomik sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştırarak emeklilerin yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor.
TAKA/HABER MERKEZİ

Editör: Doğukan ÖZKURT