Kararın Meclis'ten geçmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı'na sunulacak ve Erdoğan'ın imzasının ardından Resmi Gazete'de yayımlanacak. Emekli maaşı zam farkı ise 1 hafta içinde Bağ-Kur ve SSK emeklilerinin hesaplarına yatırılacak.

Ancak emekliler için sürpriz bir haber daha geldi. 10 Mart'tan sonra emeklilere 4 bin TL seyyanen zam yapılacağı iddia ediliyor. Bu ek zammın ise 700 milyar TL'lik özel seçim bütçesinden karşılanacağı konuşuluyor.

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sefer Şener, emeklilere yönelik zam konusunda bilgi verdi. Hükümetin erken emeklilik için çalışmalar yapacağını ve üçüncü adım olarak emeklilere ek zamın gündeme geleceğini söyledi. Şener, emekli maaşlarının asgari ücret seviyesine, yani 17 bin TL'ye yükseltilmesi veya en azından 14-15 bin TL'lik bir taban maaşının oluşturulması gerektiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "emekliler yılı" ilan ettiği bu dönemde, Bağ-Kur prim günlerinin düzenlenmesi ve ev kadınlarına 3'te 1 prim desteğinin sağlanması gibi önemli düzenlemelerin de hayata geçeceği belirtiliyor. En düşük emekli maaşının asgari ücrete yaklaştırılması ise masada olan bir diğer önemli konu.

Tüm bu gelişmelerin Aralık ayına kadar hayata geçirilmesi bekleniyor, ancak bütçe imkanları da bu çalışmaların seyrini etkileyecek gibi görünüyor. Emekliler, beklenen zamların gerçekleşmesini ve maaşlarının artırılmasını umutla bekliyor.
TAKA/AYŞEN KARABİNA

Editör: Doğukan ÖZKURT