Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da gerçekleştirilmesi planlanan Turkcell Süper Kupa maçı, Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki Atatürk pankartı ve tişört krizi nedeniyle iptal edildi. İki Türk futbol devinin, Atatürk temalı materyallerin kullanımına izin verilmemesi üzerine maç öncesi yaşanan gerilim, maçın iptaline yol açtı.

Galatasaray ve Fenerbahçe takımları, maç öncesinde kamp yaptıkları otelden ayrılmayarak, Atatürk tişörtleriyle ısınmaya çıkmak istediklerini ve bu talepleri kabul edilmezse maça çıkmayacaklarını belirtmişlerdi. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve kulüp başkanları arasında gerçekleştirilen görüşme sonrasında, maçın oynanacağı duyurulmuştu. Ancak, tişört ve pankarta onay verilmemesi üzerine son dakika gelişmesi olarak maçın iptal edildiği bildirildi.

NTV Spor Müdürü Ali Dedeoğlu, İstiklal Marşı'nın çalınmasında bir sorun olmadığını, ancak Atatürk temalı materyallerin kullanımına onay çıkmadığını aktarmıştı. TFF'den yapılan açıklamada, maçın Türk Bayrağı'nın huzurunda, 100. Yıl Kutlama Etkinlikleri kapsamında ve Şehitler için saygı duruşu ile başlayacağı ifade edilmişti.

Son dakika gelişmesi olarak, Süper Kupa'nın iptal edildiği ve Fenerbahçe ile Galatasaray heyetlerinin yurda dönüş yapacağı bilgisi alındı. Bu karar, futbol dünyasında geniş yankı uyandırdı.
TAKA/HABER MERKEZİ

Editör: Doğukan ÖZKURT