Türk futbolu tarihi bir akşam yaşadı. Fenerbahçe ve Galatasaray arasında oynanması planlanan Süper Kupa final maçı, Suudi Arabistan yönetiminin Atatürk forması ve pankartından rahatsız olması nedeniyle iptal edildi. İki takım da maça çıkmadı, stadyumda İstiklal Marşı ıslıklandı. Bu skandal sonrasında beklenen hamle Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi.

Suudi Arabistan'ın Riyad kentinde gerçekleştirilmesi planlanan Süper Kupa mücadelesi öncesi yaşanan skandallar, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın maça çıkmama kararı almasına neden oldu. İstiklal Marşı'nın ıslıklandığı stadyumda Türk futbolunda tarihi bir olay yaşandı. Odatv'nin haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi'yi istifaya çağırdı.

Süper Kupa maçına giden bazı taraftarlar, "Formada Atatürk var diye bizi dışarı çıkardılar. Bizzat TFF'nin kararı olduğunu söylediler" şeklinde açıklamalarda bulunmuştu. Süper Kupa finalinin iptal edilmesi Türk futbolunda büyük bir krize yol açtı ve gelişmeler yakından takip edilmeye devam ediyor.

Editör: Doğukan ÖZKURT