Büyükekşi, son olarak Süper Kupa maçını Suudi Arabistan'da oynatılması teklifinde bulunarak yaşanan krizin baş mimarı olarak görülmüş ve istifası istenmişti. Şimdi ise Mehmet Büyükekşi'nin istifa edeceği iddia ediliyor ve bu karar sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Uğurcan Çakır'ın Maç Değerlendirmesi ve Soyunduğu Odadaki Atmosfer Uğurcan Çakır'ın Maç Değerlendirmesi ve Soyunduğu Odadaki Atmosfer

TFF'de yaşanan gelişmelere dair bilgi sahibi olan kaynaklar, Mehmet Büyükekşi'nin yakın çevresine görevi bırakma kararı aldığını ifade etti. Büyükekşi'nin istifası, son dönemde yaşanan birçok olayın çıkış kaynağı olarak gösterilmişti ve bu kararı pek çok futbolsever tarafından olumlu bir adım olarak değerlendirildi.

Büyükekşi'nin istifasına yol açan olaylardan biri, Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak Süper Kupa maçının Suudi Arabistan'da oynatılması teklifiydi. Bu teklif, Cumhuriyetin 100. yılında Türkiye'nin böyle bir hamle yapmasının eleştirilmesine neden olmuştu. Maçın oynanmasına saatler kala Atatürk posterleri ve tişörtlerine izin verilmemesi sebebiyle iki takımın sahaya çıkmaması büyük tepki çekmişti ve tüm sorumluluk Mehmet Büyükekşi'ye yüklenmişti.

Ayrıca, sezon başından itibaren hakemlerin üstünde büyük bir baskı oluştuğu ve Mehmet Büyükekşi'nin yaptığı atamalardan dolayı Türk hakemlerinin tepki gördüğü belirtiliyor. FIFA Hakemi Halil Umut Meler'in Ankaragücü Başkanı Faruk Koca tarafından yumruklu saldırıya uğraması da büyük bir olaydı ve dünya basınında geniş yankı uyandırmıştı.

Mehmet Büyükekşi döneminde yaşanan olaylardan biri de İstanbulspor'un sahadan çekilmesiydi. Trabzonspor maçında hakem kararlarından dert yanan İstanbulspor başkanı sahaya girerek takımını sahadan çekmiş ve puan silme cezası almıştı.

Suudi Arabistan'da yaşanan kriz sonrası TFF'nin doyurucu bir açıklama yapmaması ve sessizliğe bürünmesi Türk taraftarların sabrını iyiden iyiye taşırmıştı.

Mehmet Büyükekşi'nin istifasının ardından yerine geçmesi beklenen isim ise iş insanı Cemil Kazancı. Cemil Kazancı, Beşiktaş yönetim kurulunda da yer almış ve spor dünyasına aşina bir isim olarak biliniyor. Kazancı'nın, TFF Başkanlığı görevini devralmasıyla Türk futbolunda yeni bir dönemin başlayacağı konuşuluyor.
TAKA/BİROL SANCAK

Editör: Doğukan ÖZKURT