Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında oynanan karşılaşmaların Video Yardımcı Hakem (VAR) kayıtlarını resmi YouTube hesabından sesli ve görüntülü olarak paylaştı. İşte açıklanan maçlar ve alınan kararlar:

Fenerbahçe'den Unutulmayacak Galatasaray Galibiyeti! 10 Kişiyle Büyük Zafer Fenerbahçe'den Unutulmayacak Galatasaray Galibiyeti! 10 Kişiyle Büyük Zafer

Kayserispor - Fatih Karagümrük: Feghouli'ye Direkt Kırmızı Kart
Kayserispor ile Fatih Karagümrük arasında oynanan müsabakanın 84. dakikasında hakem Atilla Karaoğlan, Eray Özbek'in Sofiane Feghouli'ye faul yaptığı gerekçesiyle oyunu durdurdu. VAR uyarısıyla kenara gelerek pozisyonu izleyen Karaoğlan, Sofiane Feghouli'ye direkt kırmızı kart gösterdi.

Antalyaspor - Pendikspor: Sander Van de Streek'in Kural Dışı Müdahalesi
Antalyaspor ile Pendikspor arasında oynanan karşılaşmanın 72. dakikasında hakem Tugay Kaan Numanoğlu, Sander Van de Streek'in Erdem Özgenç'e kural dışı müdahalesi nedeniyle VAR'dan uyarı aldı. Pozisyonu monitörden izleyen Numanoğlu, Van de Streek'e kırmızı kart göstererek oyun dışına gönderdi.

TFF'nin VAR Şeffaflık Politikası
TFF, son haftalarda uygulamaya başladığı VAR kayıtlarının paylaşılması politikasıyla Süper Lig'deki maçlarda alınan kararların şeffaflığını artırmayı hedefliyor. Her hafta ses ve görüntülü olarak VAR kayıtlarını paylaşan TFF, futbolseverlerin kararları daha iyi anlamasını amaçlıyor.

Muhabir: AYTEKİN AKAY