Trendyol Süper Lig'de sezonun sonuna yaklaşılırken, gol krallığı yarışı futbolseverlerin büyük ilgisini çekiyor. Galatasaray'ın Arjantinli forveti Mauro Icardi, attığı 23 golle listenin en tepesinde yer alıyor ve şampiyonluk yarışındaki takımının da en büyük kozlarından biri olarak dikkat çekiyor.

Icardi'nin en yakın takipçisi, Fenerbahçe'nin Boşnak golcüsü Edin Dzeko. Tecrübeli forvet, bu sezon gösterdiği performansla 20 gol kaydederek ikinci sıradaki yerini sağlamlaştırdı. Sivasspor'un Arnavut forveti Rey Manaj ise 18 golle üçüncülük koltuğunda oturuyor. Manaj'ın sürpriz bir çıkış yaparak zirveye oynama ihtimali, ligin son haftalarını daha da heyecanlı kılıyor.

Gol yarışında dördüncü sırayı Mame Thiam alıyor. Senegalli oyuncu, Kayserispor ve Pendikspor formaları altında toplam 17 gol atarak kariyerinin en verimli sezonlarından birini geçiriyor. Antalyaspor'un Polonyalı forveti Adam Buksa ise 15 golle beşinci sırada yer alarak takımının ligde kalma mücadelesine önemli katkılarda bulunuyor.

14'er golle krallık yarışında kendine yer bulan Krzysztof Piatek (Başakşehir), Aytaç Kara (Kasımpaşa) ve Denis Draguş (Gaziantep FK), takımlarının hücum hattındaki en önemli silahlar olarak öne çıkıyor. Bu oyuncuların her biri, kalan maçlarda takımlarının Avrupa kupalarına katılma şansını artırmak için kritik rol oynayacak.

Fenerbahçe'den İrfan Can Kahveci, Kerem Aktürkoğlu ve Michy Batshuayi ile Konyaspor'dan Sokol Cikalleshi ve Alanyaspor'dan Oğuz Aydın, 12'şer golle bu yarışın diğer dikkat çeken isimleri. Bu oyuncular, sezonun son haftalarında formalarını koruyarak takımlarına değerli puanlar kazandırmaya devam etmeyi hedefliyor.

Süper Lig'de gol krallığı yarışı, sezonun son düdüğü çalana kadar büyük bir heyecan ve rekabet vaat ediyor. Her gol, hem bireysel başarılar için hem de takımların lig sıralaması için büyük önem taşıyor.

İŞTE SIRALAMA ;


User
Süper Lig'de rekabet kızıştı! Bitime 2 hafta kala çarpıcı istatistikler

Trendyol Süper Lig'in bitimine 2 hafta kala heyecan tavan yaptı. Gol krallığı yarışı başta olmak üzere pek çok istatistik de dikkatleri üzerine çekti.

İrfan Can Kahveci - Fenerbahçe ; 12 gol

Trabzonspor, Atletico Madrid'den Yıldız Stopere İmza Attırdı! Trabzonspor, Atletico Madrid'den Yıldız Stopere İmza Attırdı!

Kerem Aktürkoğlu - Galatasaray;  12 gol

Sokol Cikalleshi - Konyaspor;12 gol

 Oğuz Aydın - Alanyaspor;  12 gol

 Michy Batshuayi - Fenerbahçe; 12 gol

Nuno Da Costa - Kasımpaşa; 13 gol

Krzysztof Piatek - Başakşehir; 14 gol

Aytaç Kara - Kasımpaşa; 14 gol

Denis Draguş - Gaziantep FK;  14 gol

Paul Onuachu - Trabzonspor; 14 gol

Adam Buksa - Antalyaspor; 15 gol

Mame Thiam - Kayserispor & Pendikspor; 17 gol

 Rey Manaj - Sivasspor; 18 gol

Edin Dzeko - Fenerbahçe; 20 gol

 Mauro Icardi - Galatasaray;  23 gol ile ilk sırada yer alıyor.

Muhabir: AYŞE SANCAK