Sürmene ilçesinde 19 mayıs Atatürk’ü anma gençlik ve spor bayramı etkinliklerinde gençler bu sene de ödüllendirilmedi. Tören alanına kiralan ses düzeni için binlerce lira bütçe bulunurken İlde , Bölgede ,Türkiye’de derece yapan sporcu gençlere bir Tşört dahi verilemedi. Ne kadar olur On tane T şortun tutarı hadi onu alamadın Devletin madalyası var.

Hiç bir ödül veremesen de başarılı sporcuların adları okunarak o gençleri anne babalarının önünde onurlandırmak çok mu zor. Zor değildir tabi ki ama gençler kimin umurunda ki ,Gençler ne kadar önemsendiğini anladık gördük. Devletin rutin işleri her zaman yürür gider önemli olan ekstrem aktivitelerin çoğalması yaygınlaştırılması. Burada en büyük görev mülki amir İlçe kaymakamına düşüyor.

Kaymakam böylesine önemli bir günün öncesinde geniş katılımlı bir toplantı düzenler ve bu toplantıda törenin içeriği hazırlanır. Ama maalesef böyle bir katılımlı toplantı olmadı olduysa da bir gazeteci ve bir spor adamı olarak bundan benim haberim olmadı. Ülkemiz için böylesine önemli bir gün için eş güdümlü koordinasyonu sağlayacak işletecek olan İlçe kaymakamıdır.

Başta Gençlik spor ilçe Müdürlüğü , İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ilçenin sporcu envanterini sorsak bir cevap verebileceklerini sanmıyorum. 15 Yıldır bu ilçede yaşıyorum Gazeteciliğin yanında aralıksız sporcu yetiştiriyorum değil ilçeyi ili bu ülkeyi temsil eden sporcular yetiştirdim. Belki küçük ve önemsiz gibi görülüyor ama bir kıyaslama yapın ilçe bazında. Uzağa gitmeye gerek yok komşu ilçemiz Of Sürmene’den daha büyük ilçe .

Trabzonspor'un Yeni Transferi Golü İle Dikkatleri Üzerine Çekti Trabzonspor'un Yeni Transferi Golü İle Dikkatleri Üzerine Çekti

Üşenmeyin araştırın son 15 yılda kaç tane ulusal veya uluslararası müsabakalarda yarışan sporcusu var. 19 mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramına katılan tüm gençleri kutluyorum. Sonuç olarak tüm başarılı gençlerimizi ,İlçede yarışan tüm sporcularımıza Bu önemli günde spor bayramında ödül vermeyeceğiz de ne zaman vereceğiz. Ben gençler ve aileleri adına konuşuyorum bu konuda Sürmene sınıfta kalmıştır.

TAKA/BİROL SANCAK

Editör: Birol Sancak