Gözaltına alınan şüphelilerden R.M. ve E.D., adli kontrol kararıyla serbest bırakılırken, B.K. ve K.D. ise "silahla kasten yaralama" suçundan tutuklanarak ceza infaz kurumuna gönderildi. Soruşturmayı yürüten Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifadeleri alınan dört şüpheli, Trabzon Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Hakimlik tarafından yapılan sorgulama sonucunda, B.K. ve K.D. suçlu bulunarak cezaevine gönderildi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi İsrail Ürünleri Satışı İddialarını Yalanladı Trabzon Büyükşehir Belediyesi İsrail Ürünleri Satışı İddialarını Yalanladı

Olayın Arka Planı

KTÜ Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin kiraladıkları servis şoförüyle birlikte, İlçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğradığı bu olay, öğrenci ve servis şoförünün şikayeti üzerine ortaya çıkmıştı. Minibüs şoförlerinin saldırısı sonucu öğrenciler ve servis şoförü ciddi şekilde yaralanmıştı.

Olayın ardından güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınan şüpheliler, "silahla kasten yaralama" suçlamasıyla sorgulanmıştı. Trabzon Sulh Ceza Hakimliği, yürütülen soruşturma kapsamında iki şüpheliyi adli kontrol şartıyla serbest bırakırken, diğer iki şüpheliyi ise tutukladı.

Soruşturmanın Seyri ve Toplumda Yankıları

Yaşanan olay, bölgede büyük yankı uyandırdı ve kamuoyunda tepkiyle karşılandı. Öğrenci toplulukları ve STK'lar, saldırıya uğrayan öğrencilerin ve servis şoförünün yanında olduklarını belirterek, olayın takipçisi olacaklarını ifade ettiler. Bu skandalın ardından minibüs şoförleri ile servis taşımacılığı yapanlar arasındaki gerginliğin daha da artabileceği endişesi dile getirildi.

Editör: Birol Sancak