Enformasyon Bakanı Selman bin Yusuf el-Duseri, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan ile Türkiye arasında daha önce imzalanan doğrudan yatırımları teşvik etmeye yönelik işbirliği anlaşmasının onaylandığını duyurdu.

Bakanlık Harekete Geçti: Tavuk İhracatına Yasak Getiriliyor Bakanlık Harekete Geçti: Tavuk İhracatına Yasak Getiriliyor

Ayrıntılar hakkında net bir bilgi verilmese de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 17 Temmuz 2023'teki Suudi Arabistan ziyareti sırasında Türkiye ile Suudi Arabistan arasında "Doğrudan Yatırımın Teşvik Edilmesi Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı" imzalanmıştı.

9C4501E6 Dff1 4169 81F5 5126B5Bc8C97

Bu anlaşmanın yanı sıra, ziyaret sırasında Kabiliyetler, Savunma Sanayii, Araştırma ve Geliştirme Alanlarında İşbirliğine İlişkin Uygulama Planı, Suudi Savunma Bakanlığı ile Türk firması Baykar arasında 2 Satış Sözleşmesi, medya ve enerjiye ilişkin mutabakat zaptları da imzalanmıştı.

Taraflar ayrıca Türk-Suudi Yatırım Forumu'nda enerji, gayrimenkul, inşaat, eğitim, dijital teknolojiler, sağlık ve medya alanlarında 9 mutabakat zaptının imzalandığını belirtti. Bu gelişme, Türkiye ve Suudi Arabistan arasındaki işbirliğinin daha da güçlenmesine katkı sağlayacak gibi görünüyor.

[AA]

Editör: Ayşe Sancak