Yeni geliştirilen cihaz, suyun içindeki iyonları değiştiren özel bir malzemeden yapılmış ve 50 mikron genişliğinde küçük bir boncuktan oluşuyor. Bu boncuk, suda asılı kalan parçacıkları etkileyerek pH değeri düşük bölgeler oluşturuyor. Ardından, bu bölgeler asidik bir çözelti tarafından çekiliyor ve kalıcı, 'yazılı' izler bırakıyor.

Trabzon Teknoloji Derneği'nden Şampiyon Öğrencilere Ziyaret Trabzon Teknoloji Derneği'nden Şampiyon Öğrencilere Ziyaret

Yazıyı Sabit Tutma Teknolojisi

Small dergisinde yayınlanan araştırmaya göre, geliştirilen prototip, yazıyı sabit tutmak için suyu boncuğun etrafında hareket ettiriyor. Başlangıçta bu işlem elle yapılırken, ilerleyen süreçte programlanabilir bir cihaz ile suya yazı yazma işlemi otomatikleştirildi. Bu teknoloji, su üzerinde kalıcı izler bırakmayı mümkün kılarken, sanatçılara ve bilim insanlarına daha önce hayal bile edilemeyen yeni bir çalışma alanı sunuyor.

Bu buluş, suyun dinamik yapısını kullanarak yazılı içerikleri fiziksel ortamda oluşturan ilk cihazlardan biri olma özelliği taşıyor ve suyun görsel sanatlar, bilimsel deneyler gibi pek çok alanda kullanılabilecek potansiyelini keşfetmeye olanak tanıyor.

Kaynak: allmagazine