Önceki gece yapılan çalışma ile binanın dışına T.C. Trabzon Büyükşehir Belediyesi yazısı eklendi.

Binanın dışına T.C. yazısı yazılması için vatandaşlar belediye başkanı Ahmet Metin Genç’e teşekkür etti.

VEKİL KAYMAKAMLAR HUZURDA

Trabzon’da görev süreleri sona eren vekil kaymakamlar Vali Aziz Yıldırım’a veda ziyaretinde bulundular. Düzköy Kaymakam vekili Uğur Savaş, Çarşıbaşı Kaymakam vekili İsmail Koçdoğan ve Köprübaşı Kaymakam vekili Öznur Güler Kıyak’a Vali Yıldırım, hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek yeni görevlerinde başarılar diledi.
 

KİME HİZMET EDİYORLAR?

Son 10 ayda hakkında 550 olumsuz köşe yazılarak iftira atıldığı dile getiren eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "Bu arkadaşlar kime hizmet ediyor? Ortada  akıl almaz bir art niyet var" şeklinde tepkisini dile getirdi . Eski İçişleri Bakanı AK Parti İstanbul Milletvekili Trabzonlu hemşehrimiz Süleyman Soylu son süreçte kendisi hakkında yazılanlara  konuşulanlara yönelik sessizliği bozdu. Son 10 ay içinde yazılan 550 köşe yazısının art niyetli ve doğru olmadığını belirten Soylu şunları söyledi: “Bu arkadaşlar kime niçin ve nasıl hizmet ediyor? Takdiri kamuoyuna bırakıyorum.7 yıl İçişleri Bakanlığı yaptığım dönemde ne teröre ne suç örgütlerine ne de uyuşturucu baronlarına nefes aldırmadık.33 saatte bir suç örgütü çökertildi. PKK FETÖ ve DAİŞ ile mücadele karanlıkla sürdü.. Eğer bu yapılanlar bu  art niyetli kalemlerin zoruna gidiyorsa onu bilemem" Dünyada aranan hiç bir kişi Türkiye'de Türk vatandaşı yapılamaz bu iddiaların hepsi asılsızdır diyen Soylu "Bakanlığımız döneminde ele geçiren tonlarca uyuşturucuyu kimse görmemezlikten gelip bize iftara ve çamur atmaya kalkışmasın. Türk devletinin şanlı polisi askeri her zaman suç örgütlerine karşı dim dik bir duruş sergileyerek suçluların ensesine olmuştur.”

URALOĞLU’NUN ERMAN BAŞ ANISI

Trabzon’un renkli simalarındandır Erman Baş. Emekli orman muhafaza memurudur. Düzköy ilçesi Çayırbağı Mahallesindendir. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’da aynı mahalledendir. Uraloğlu, baba ocağını ziyaret ettiğinde Erman Baş’la ilgili bir anısını anlatınca herkesi gülümsetti. Uraloğlu, bakan olmadan önce karayolları bölge müdürüyken, hac ibadetini yerine getirmek için kutsal topraklara gitti. Kutsal topraklarda Erman Baş’la karşılaşan Uraloğlu, “Bu anımızı kimse bilmez. Mekke’de otele gittiğimde baktım Erman Baş karşımda. Ona dedim ki, ‘Erman sen ne yapıyorsun’ dedim. ‘Kasap olarak geldim’ deyince Allah kabul etsin dileklerimi iletim. Erman, fotoğraf çekilmek istedi. Hiçbir yerde paylaşmaması şartıyla fotoğraf çekildik. Sağ olsun sözünü tuttu” dedi. Erman Baş ise fotoğrafı dayanamayıp, paylaşacağını bildiği için telefonundan sildiğini söyledi. O anlar mahalle sakinlerini kahkahaya boğdu.

GENÇ’E GİTTİLER

Ortahisar Gazeteciler Cemiyeti başkanı İbrahim Hakkı Emiroğlu ve yönetim kurulu üyeleri Trabzon Büyükşehir Belediye başkanlığına seçilen Ahmet Metin Genç’i ziyaret ederek hayırlı olsun  dileklerini sunup, yeni görevinde başarılar dilediler.

ORTAHİSAR’A ÇAY FABRİKASI

 AK Parti Trabzon Milletvekili Yılmaz Büyükaydın Çay işletmeleri genel müdürü Yusuf Ziya Alim ile bir araya geldi. Büykaydın, “Ortahisar ilçemiz Çağlayan Mahallesi’nde 500 Kişinin istihdam edeceği çay fabrikası açmayı planlıyoruz yer arayışına başladık” dedi.

KAYA’NIN MİSAFİRİ VAR

Mimarlar Odası Başkanı Serbülent Vural ve yönetim kurulu üyeleri Ortahisar belediye başkanlığına seçilen Ahmet Kaya’yı ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini sunup yeni görevinde başarılar dilediler.

AK PARTİ ARTVİNDE FATURA KESİLECEK

2019 yerel seçimlerinde Artvin’de 27 bin 698 oy alan AK Parti, 31 Martta 27 bin 311 oy ile yüzde 1,37’lik gerileme kaydetmesine rağmen CHP’nin kaleleri olan Şavşat-Ardanuç ve Arhavi’de seçimleri kazanmış merkez Artvin Belediyesi ve 5 ilçeyi kaybetmişti. .AK Parti’nin Artvin’de geriye düşmesi başarısız olmasında en büyük pay sahibi olarak AK Parti Artvin İl Başkanı Fatih Tahtalı ve yönetimi öne çıkıyor. Tahtalı ile birlikte AK Parti Artvin eski vekilleri İsrafil Kışla ve Erkan Balta’da yenilgiden sorumlu kişiler.31 Mart yerel seçimlerinde bu üç isim Tahtalı-Kışla ve Balta bir arada hareket ederek seçimlerin kazanılması üzerine değil adeta kaybedilmesi için uğraştılar şeklinde yorumlar yapılmakta. Bütün bu olup bitenlere karşı sessizliğini koruyan eski bakan AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik’in nasıl bir hamle yapacağı ise merak konusu. Kulislerden alınan bilgilere göre Fatih Tahtalı ve ekibi görevden alınacak alınmakla kalmayacak çok ciddi bir sorgulama da gerçekleşecek.

EMEKLİYE YERELDEN DESTEK GELECEK!

Emekliler Yılı'nda, ilki Mayıs ayı başında olmak üzere emeklilere destek paketi açıklanması bekleniyor. İkinci adım ise Temmuz'da atılacak. Bu kapsamda emekli maaşları masaya yatırılacak. Emeklilere yaşanılan bölgenin ihtiyaçlarına göre destek verilecek. Örneğin; büyük şehirlerde yaşayanlara kira, diğer illerdekilere doğalgaz, kömür, elektrik ve su gibi destekler söz konusu olabilecek. Emeklilerin şehirler arası seyahatlerinde de özel indirimler gündemde. Bu kapsamda uçak, otobüs ve tren firmalarıyla iş birliği yapılarak emeklilerin seyahatlerini kolaylaştıracak adımlar atılması söz konusu olabilecek. Temmuz'da SSK ve Bağ-Kur emeklileriyle memur emeklilerinin zam oranı farklı olacak. SSK ve Bağ-Kur'lular yüzde 25.48, memur emeklileri yüzde 20.02 zam alacak. Refah payıyla birlikte bu artışın eşitlenebileceği üzerinde duruluyor. Bu kapsamda memur emeklilerinin artışı SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin seviyesine çıkarılabileceği gibi, tüm emeklilere refah payı eklenerek zam oranlarının yükseltilmesi mümkün.

SU FATURALARI DÜŞECEK Mİ?

Yerel seçimler sonrası Trabzon’da en büyük beklenti su fiyatlarının aşağı çekilmesi olmuştu. Yüksek su faturaları dar gelirli vatandaşı büyük bir sıkıntıya sokuyor. CHP konuyu Belediye Meclisine taşımıştı. CHP Grup Başkan Vekili Cüneyt Zorlu, , "Su faturaları konusunda vatandaşın şikayetlerini duymamazlıktan gelemeyiz. Her ay enflasyon oranında artış sisteminden acilen vazgeçmeliyiz. Eskiden su faturalarına yılda ya 1 ya 2 kez zam yapılırdı. Bizde her ay otomatiğe bağlanmış durumda. En azından 4-5 ayda bir yapılmasını öneriyoruz. Her ay gelen zamlardan dolayı su faturaları elektrik faturalarını geçecek düzeye geldi. Su fiyatına da yüzde 25 indirim yapılmasını istiyoruz" açıklamasında bulunmuştu. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in kurmaylarına talimat vererek su faturaların aşağı çekilmesi noktasında bir çalışma içinde olduğunu da belirtelim.

Bir Ömür Dile Kolay Bir Ömür Dile Kolay

NEŞENİZ YARINA UMUT OLACAK

Aydınlar Grup Akaryakıt, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını unutmadı. İstasyondan akaryakıt almaya gelen çocuklara çikolata ve hediye takdim edildi. İstasyon sahibi Selimcan Aydın, “Çocuklarımızın neşesi yarının umudu olacak. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun” dedi.

Editör: Ayşe Sancak