PFDK'nın Fenerbahçeli Osayi Samuel'e ceza vermemesi, ancak Oosterwolde ve İrfan Can Eğribayat'a verilen cezaların Tahkim Kurulu tarafından durdurulması, adil olmayan bir durumu ortaya çıkardı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’ndan 1461 Trabzon Futbol Kulübüne ziyaret Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’ndan 1461 Trabzon Futbol Kulübüne ziyaret

Tahkim Kurulu'nun açıklamasına göre, PFDK'nın verdiği cezaların infazı durduruldu. Kararın gerekçesi ise, PFDK'nın gerekçeli kararının henüz Tahkim Kurulu'na ve ilgilisine gönderilmemiş olması ve futbolculara verilen cezaların müsabaka saatinden önce infaz edilmiş olması olarak belirtildi. Ayrıca, futbolcuların adil savunma haklarının ihlal edileceği ve dosyanın esasına ilişkin karar verilmeden önce PFDK'nın gerekçeli kararının Tahkim Kurulu tarafından incelenmesi gerektiği vurgulandı.

Bu skandal karar, Türk futbolunda adalet ve şeffaflık konusunda ciddi endişelere yol açtı. Futbolseverler, TFF ve kurullarının aldığı kararlara karşı tepkilerini dile getirmeye devam ediyor. Skandallarla dolu bu sezonun ardından, futbol camiasında yaşanan güven krizi derinleşiyor ve adil bir yönetim talebi güçleniyor.

Editör: Birol Sancak