VAHŞİ MADENCİLİĞE DUR
TAKA Gazetesi olarak çevre bilincini her zaman ön planda tutmuşuzdur. Sadece Trabzon’da değil bölgemizdeki çevre olaylarına da gerekli duyarlılığı gözetiyoruz. Giresun’da Harşit Vadisinde yapılması planlanan madenlerle ilgili geniş haberleri sayfalarımızdan okurlara duyurduk. Yarın da madenciliğe ‘Dur’ demek için Harşit Vadisi Platformu eylem yapacak. Eylemi de gazetemizde yayınlayacağız.

TUZAĞA DİKKAT ÇEKTİK

Bölgemizin güzel yollarında EDS ve PTS uygulaması yapılıyor. Can ve mal güvenliğimiz için bu uygulamalar tabii ki olmalı. Her ilçe merkezinde farklı hız limitleri uygulanıyor. Sürücüler tabelaları takip etmekten yola odaklanamıyorlar. Bu tuzak uygulamaya TAKA Gazetesi olarak yine dikkat çektik.

MİNİBÜSÇÜLERİN İSTEKLERİ

TAKA Gazetesi olarak toplumun sesi olmaya devam ediyoruz. Minibüsçülerin bitmeyen çilesini de manşetimize taşıyıp olaya dikkat çektik. Doğu ilçelerinden gelen minibüsler yolcularını Çömlekçi’de bırakmak zorunda. Minibüsçüler de buna bir şey demiyor. Araçta yaşlı ve hasta olduğu zaman şoförden rica edip Arafilboyu’ndan dönmesini istiyor. Yaşlıları kırmayan minibüsçüler de yolcuyu Arafilboyu’na çıkarıyor. Burada trafik ekiplerine denk gelmesi durumunda aracın plakasına 6 bin 500 TL ceza yazıldığı gibi araç da 15 gün bağlanıyor. Şoförler en azından yaşlı yolcuları meydana çıkarmak için yetkililerden istekte bulundu.

ÇAĞIN SORUNU

İçinde bulunduğumuz çağda gençlerin özellikle yabancı madde kullanması sonucu ölümlere dikkat çektik. Gençler, ülkemizin geleceğisiniz. Ülkeyi sizlere emanet edeceğiz. Ölümle sonuçlanabilecek yasaklı maddelerden uzak durun. Yasaklı madde sonucu ölümlü eğlenceyi ‘Öldüren eğlence’ başlığı ile sayfamıza taşıdık.

İSKENDEROĞLU DİKKAT ÇEKTİ

MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Mesut İskenderoğlu ile son zamanlarda hızla yaygınlaşan ‘Sanal Kumar’ olayını konuştuk. İskenderoğlu, sanal kumarın ekonomik yıkımı ile borçlanma ve iflaslara dikkat çekti. O haberimizi de manşet olarak gazetemizde yayımladık.

MUTLU HAFTALAR

Kaynak: HABER MERKEZİ