Sevgili Okurlar; Pandeminin etkilediği sektörler ayakta kalma mücadelesi verirken vatandaşlar artan döviz kurları ve pahalılığa karşı belini doğrulmaya çalışıyor. Herkes ayakta kalmak için büyük uğraş veriyor.
 
Hal böyleyken gelecek seçim çalışmalarına başlayan siyasi partilerde büyük hareketlilik var. Muhalefet cephesinin erken seçim çığlıkları iktidarda bir karşılık bulmazken seçime çok daha istekli hazırlanıyor. Güçlü, toplumda karşılığı olan kadrolar kurulmaya çalışılıyor. Şimdiden birçok parti temsilcisi sokağa inerek vatandaşların nabzını tutuyor, dert dinliyor.
 
Trabzon’da siyaset her zamanki gibi hararetli. Partilerin İl ve İlçe kongreleri devam ediyor. CHP, Şubat ayında kongrelerini tamamlayıp İl başkanlığına Ömer Hacısalihoğlu’nu getirmişti. Geçtiğimiz haftalarda ise İYİ Parti’de Azmi Kuvvetli ile yola devam edilirken dünde MHP’de Bekir Sıtkı Tarım güven tazeledi. AK Parti il ve Ortahisar İlçe başkanlığında büyük yarış var. Önümüzdeki günlerde belli olacak başkan adayları için konuşulan kulisleri ara ara sizlerle paylaşıyoruz. Yeni kurulan partiler Deva ve Gelecek’te il ve ilçe başkanlarını atama şeklinde yapıyor. Gelecek seçim büyük ses getirecek. Şimdiden heyecan başladı.
 
ŞEHRİN ÖNEMLİ İHTİYAÇLARI
 
Değerli Okurlar; Seçimlerde vatandaşı en çok ilgilendiren vaatler, yapılan ve yapılması planlanan projelerdir. Trabzon’un en çok ihtiyaç duyduğu konu ise istihdam sorunun çözülmesi. Şehrimizin yeni iş sahalarına kavuşturulması. Geçtiğimiz hafta içinde hükümete bunun çağrısını yaptık. Binlerce kişiye istihdam sağlayan AssisTT, çağrı merkezinin Trabzon’a da kurulmasını istedik. Bunun gibi en kısa yoldan istihdam sağlayan firmaları şehrimize kazandırmalıyız. Ayrıca her geçen gün yoğunlaşan trafik için acil eylem planına geçilmeli. Şehrimize önemli girdi sağlayacak olan demiryolunun ise peşini bırakmamalıyız. Bu yatırımlar artık şehrimize seçim vaadi olarak getirilmemeli, yaptık yine yapacağız olarak sunulmalı.
 
MUHTARLAR HER DAİM GÖREVDE
 
Sevgili Okurlar; Geçtiğimiz hafta içerisinde muhtarlar gününü kutladık. Vatandaşın ilk kapısı ve muhatabı olan muhtarlımızın hizmetlerde emekleri çok. Hepsi mahallesine daha çok yatırım getirmek ve sorunları çözmek için büyük mücadele veriyor. Trabzon’un muhtarları basın içinde çok değerli. Sürekli iletişim halindeyiz. Ne zaman arasak her zaman telefonların ucundalar. Tüm muhtarlarımızın gününü yeniden kutluyor çalışmalarında başarılar diliyoruz.
 
TEDBİR ŞART
 
Değerli Okurlar; Koronavirüs salgını Türkiye’de yeniden tırmanışa geçti, vaka sayıları her geçen gün artan vaka sayıları gelecek yasakların habercisi. Trabzon’da yaklaşık 200 kişi hastanelerde virüs tedavisi görürken binin üzerinde hastanın ise evlerinde izole olduğu belirtildi. Yoğun bakım ünitesinde tedavi gören hasta sayısı 30’a ulaşırken şuana kadar 220 kişinin salgından öldüğü öğrenildi. Mevsim geçişi döneminde çok daha dikkatli olmalıyız. Tedbiri elden bırakmayalım.
 
KÖKTEN DEĞİŞMELİ
 
Sevgili okurlar; Türkiye’de futbol İstanbul takımları üzerinden oynanıyor. Türkiye Futbol Federasyon’u ve tüm kurulları bu takımların haklarını savunmak diğeri küçük takımları ezmek için sanki var. Dün yine skandal olay Galatasaray-Erzurum maçında yaşandı. Babel tüm Türkiye’nin gözü önünde rakibini tekme tokat döverek topu aldı ve akabinde gol geldi. Hakem denen şahıslar yaşananlardan bir haber tıpkı son dakikada Trabzon’a elin ardından atılan gol gibi. Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu MHK’nin kökten değişmesi gerektiğini söylemişti. Az demiş TFF’nin kökten değişmesi lazım. O zaman gerçek şampiyonlar belirlenir.
 
Mutlu Haftalar TAKA
 
Editör: TE Bilisim