AVRASYA PAZARI AÇILDI

Trabzon’da yapımı tamamlanarak hizmete giren Tarihi Avrasya Pazarı, bugün yapılan törenle hizmete açıldı. 7 dönüm alan üzerine 350 iş yeri olan Avrasya Pazarı açıldı. Vatandaşlar alışverişlerini rahatlıkla yapabilecek. 

ZORLUOĞLU’NDAN EMANET
5335E446 F665 4124 9Eb3 2814C2Dcf3Ee

Giresun Tabipler Odası, Sağlık Çalışanları Tarafından Dr. Uğur Semiz'e Yönelik Şiddeti Kınadı Giresun Tabipler Odası, Sağlık Çalışanları Tarafından Dr. Uğur Semiz'e Yönelik Şiddeti Kınadı

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, tarihi Avrasya Pazarı’nın açılışında Orthahisar Belediye başkanı Ahmet Metin Genç’e 2 emanet bıraktı. Zorluoğlu, “Ahmet Metin Genç başkanıma bir şey emanet edeyim. Karayolları Genel Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi arasında protokol yaptık. Biz karayollarına ait orta refüjlerinin bakımını üstlendik. Karşılığında 2 tane ekolojik köprü yaptırma sözü aldık. Protokole bağlandı. Bunun bir tanesi bu alanı, Ganita ile birleştiren Ekolojik köprüdür. Dolayasıyla her şey tamam. Biz artık görevimizi tamamladık onu size emanet ediyoruz. 2 ekolojik köprü protokolümüzde var. Birinin yeri belli, birini de siz ihtiyaca göre belirlersiniz” dedi.

SÖZ VERDİK YAPTIK
938Ce5F6 Efe3 481D A46F 6063Fbacef04

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, "Pazar esnafımıza Murat Zorluoğlu başkanımızla söz vermiştik. Onların yeni alışveriş merkezine kavuşmalarından dolayı verdiğimiz sözü yerine getirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Bu işleri yapmak kolay değil. Esnafımıza yeni alanlar oluşturduk. Şehrimiz esnaf şehri. Kadınlarımız üretiyor. O emeklerin satılacağı alana ihtiyaç var. Söz verdik yaptık" dedi. 

AHMET BAŞKANA EMANET

A6549178 F81F 43D7 853A 1A0Cd5A4Ccb3

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ahmet Metin Genç’e 2 emanet verdi. Zorluoğlu, "2023 yılını açılış yılı ilan etmiştik. 2023 ve 2024 yılında Büyükşehir belediyemizin gerçekleştirdiği yatırımları saymakla bitiremiyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. 34 senelik bir pazar. Sürekli yer değiştirmiş bir pazar. Burada uzun yıllar hizmet edecek inşallah. Muzaffer başkanımız ve esnaflar yüreklerini ortaya koydu. Başardı. Bu sizlerin eseridir. Trabzon'un merkezi konumunda bir alan. Ticaret buradan başlayıp şehre gidiyor. Doğu ve batıdan gelen ilçe minibüslerin durakları burada. Burası şehrin hem ticaret hem se sosyal anlamında destinasyonu olacak. Karayolları ile protokol yaptık. Orta refüjlerin temizliğini biz yapacağız. Karşılığında 2 ekolojik köprü karayolları yapacak. Bir tanesini buradan Ganita'ya başlayacağız. Bir tanesi de Ahmet Metin Genç başkanımız ihtiyaca binaen tespit ettiği yerde yaptırır. Bu ekolojik köprüleri size emanet ediyorum" diye konuştu.


PAZARLAR KÜLTÜRDÜR

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, "Pazarlar da sadece alışveriş yapılamaz. Kültürleri sonraki nesillere taşıyacak sosyalleşilecek mekanlardır. Pazarlar pek çok insanın gelip gittiği yerler. Yağmur, sıcak soğuk hepsi risktir. Üzeri kapatılınca hem esnafa hem de vatandaşlara büyük hizmet oluyor. El birliği ile yapılan güzel bir eser var. Hayırlı uğurlu olsun" ifadelerine yer verdi.

374345Fe B828 403E 933C F3Dcccc42237

Geniş katılımla yapılan açılış törenine, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, TBMM Bayındırlık ve Ulaşım Komisyonu Başkanı ve Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Yılmaz Büyükaydın, Vehbi Koç, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon Emniyet Müdürü Murat Esertürk, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk, AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç,  AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, AK Parti Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ergin Aydın, Trabzon Ticaret Sanayi Odası Başkanı Erkut Çelebi, Tarihi Avrasya Pazarı Derneği Başkanı Muzaffer Beşinci ile Pazar esnafı ve vatandaşlar katıldı.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA