Millet Bahçesi'nin Görkemli Tarihi

Ankara'da Trabzon Tanıtım Günleri Coşkusu; TAKA Gazetesi, Etkinlikleri Adım Adım Takip Etti Ankara'da Trabzon Tanıtım Günleri Coşkusu; TAKA Gazetesi, Etkinlikleri Adım Adım Takip Etti

Giresun'da 38 yıldır hizmet veren Millet Bahçesi olarak anılan park, yontma taştan yapılmış kemerli bir kapısı ile ilk defa ziyaret edenleri büyüleyici bir atmosferle karşılıyor. Şehrin merkezinde, Giresun Üniversitesi Rektörlük binasının karşısında konumlanan bahçe, içerisinde asırlık ağaç çeşitlerine ev sahipliği yapıyor ve yaz aylarında yoğun bir ziyaretçi akınına uğruyor.

Eski Adıyla Memleket Bahçesi

Soğuk hava şartlarına rağmen, Millet Bahçesi'nin masa ve sandalyeleri şu sıralar müşterisiz kalsa da, güneşli günlerde yine dolup taşıyor. Bir zamanlar "Memleket Bahçesi" olarak bilinen park, şehrin tarihinde önemli bir yere sahip. Bahçe, dikdörtgen şeklinde ve kuzeyinde teraslı bir balkon ve çay salonu bulunuyor. Tarihi bahçenin kapısı ve çeşmeleri, kesme andezit taşı ile inşa edilmiş, geçmişten günümüze kadar uzanan bir hikayeyi yansıtıyor.

Millet Bahçesi'nin Detayları

Sosyal medya hesaplarında paylaşılan bilgilere göre, bahçenin giriş kapısı metal kanatlı ve üzerinde baklava dilimi motifi bulunuyor. Kemer üzerindeki kitabe, rik’a yazısıyla dikkat çekiyor. Ayrıca, bahçenin kapısının iki yanındaki çeşmeler, eski valilerden Kadri Bey ve Sırrı Paşa adına inşa edilmiş. Çeşmelerin üst kısımları, akant yaprağı motifleriyle süslenmiş.
TAKA/AYTEKİN AKAY
 

Editör: Doğukan ÖZKURT