Aydın; “ Şehir merkezinin yakınında, kent sakinlerinin kendi meyve ve sebzelerin üretmesinin yanı sıra bitki satın alabilecekleri çok çeşitli organik ürünlerin satıldığı bir organik kafe ile birlikte kendi ekinlerini yetiştirmenin ve hasat etmenin keyfini sosyal hizmetle karıştıran ve iklim değişikliğinin sonuçlarını azaltmaya yardımcı olan küçük kentsel topluluk bahçeleri kuracağız” dedi. Aydın’ın tarıma yönelik diğer projeleri ise şu şekilde. ‘Mahalle Organize Tarım ve Seraları’ ile ‘Meyve Kurutma Tesisleri.’

YÜZDE 50 DESTEKLEME GELİYOR

Başkanı Duygulandıran Hediye Başkanı Duygulandıran Hediye

2023 yılı hayvancılık desteklemeleri uygulama geçen yıla göre artırıldı. Tebliği 14. maddesi olan "Düve Alım Desteği" kapsamında Of İlçesinde İlçe Tarım Müdürü Sedat Saral, yaptığı açıklamada “damızlık hayvan sayısını arttırmak ve yetiştiricilerimizi desteklemek amacıyla 9 çiftçimize toplamda 27 adet yüzde 50 hibeli ithal Jersey gebe düve dağıtımı yapıldı.” ilçe personellerimizce gerçekleştirilmiştir” dedi.  Saral “Çiftçilerimize ve Of’umuza hayırlı ve bereketli olsun” ifadelerini kullandı.

ÇÖZÜM İÇİN EL ELE

CHP’nin Beşikdüzü Belediye Başkan adayı Cahit Erdem Tonya Kıraathanesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi sorunlarını dinledi, “çözümü için el ele vermeliyiz” dedi ve 31 Mart 2024’te Sandıkta destek istedi.

“BİR DOKUNDUK BİN AH İŞİTTİK”

CHP’nin Ortahisar Belediye Başkan adayı Ahmet Kaya ve meclis üyeleri; Büyük Sanayi Sitesinde esnafı ziyaret ettiler ve “Bir dokunduk bin ah işittik, herkes sattığını yerine koymamaktan davacı pahalılıktan yakınıyor.”  dediler.

“KAHRAMANLIĞIN, MISRALARA DÖKÜLMÜŞ HALİDİR”

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.  Zorluoğlu, İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ‘Milli Marş’ olarak kabul edilmesinin 103’üncü yıl dönümünü idrak etmenin mutluluğunu ve gururunu yaşadığını belirterek şu ifadeleri kullandı: “İstiklal Marşımız, milletimizin inancının, azminin ve imkânsızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın, mısralara dökülmüş halidir. ‘Vatan Şairimiz’ Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı ile yüce Türk milletinin Kurtuluş Savaşı'nda gösterdiği azmini, hür yaşama iradesini ve eşsiz kahramanlık ruhunu en güzel şekilde dile getirerek ölümsüzleştirmiştir.

Emsalsiz kahramanlık destanımız; vatan toprağını ve bağımsızlığını her şeyden üstün tutan ecdadımıza, tüm zorluklara rağmen azim ve kararlılıkla kutsallarını koruma bilinci aşılamış, milletimizin topyekûn kazandığı zaferin adeta reçetesi olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere istiklal ve istikbal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle yâd ediyor, üstadın ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’ duasına yürekten âmin diyorum.”

YENİ BAŞKAN KARABİNA

Trabzon’un Ortahisar ilçesi Aygören Vadisi Derneği olağan genel kurulu gerçekleşti. Aygören Vadisindeki mahalleri bir araya getirmek için merhum Mehmet Çelik tarafından 2014 yılında kurulan Aygören Vadisi Derneği genel kurulunda başkan Nihat Yılmaz görevi bıraktı. Derneğin başkanlığına Birol Karabina seçildi. TAKA Gazetesi olarak Karabina’ya yeni görevinde başarılar diliyoruz.


İLK İFTAR EKİBİ İLE

Trabzon’da Lokma Tatlı Dünyasını 2007 yılında kurarak marka haline getiren Bekir Aktürk, Ramazan ayı geleneğini bozmadı. Ramazan’ın ilk akşamı ailesi gibi gördüğü ekip arkadaşları ile orucunu açan Aktürk, Lokma’nın Çamlık şubesinde ilk iftarını açtı. Aktürk, “Lokma ailesi bir arada. Allah tuttuğumuz oruçları kabul buyursun” dedi.

DOSTLAR SOFRASI

İlk iftarını ailesi yerine dostlarını tercih eden, iftar sevincini birlikte yaşayan bir diğer isim de Özgüneş’in emanetçisi Halis Güneş odu. Uzun yıllara dayanan dostluğu olan, Trabzon’u çok sevdiği için atıl vaziyetteki AVM’yi alarak şehrin ekonomisini canlandıran Hasan İpek ile birlikte AVM’de iftar açtılar. Hasan İpek, sahibi olduğu RubenisAVM’de her akşam bin kişiye iftar verecek. İlk iftar için İstanbul’dan geldi. Halis Güneş, Murat Saka ve AVM ekibi ile çevre sakinleriyle birlikte oruç açtılar.

30 TERAVİH 30 FARKLI CAMİ

Trabzon İl Müftüsü Selami Aydın, Ramazan ayını dolu dolu geçiriyor. 30 teravihi her akşam farklı bir camide Enderun Usulü ile kıldıran Müftü Aydın, Çukurçayır Muradiye Camiinde namazı kıldırdı. Çocukları çok seven Müftü Aydın, namaz kılan çocuklara cami çıkışında çeşitli ikramlarda bulundu. Müftü Aydın, ekibi ile her akşam farklı bir camide olacağını söyledi.

 “MİNNET VE SAYGIYLA ANIYORUZ”

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi, CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından İstiklal Marşı'nın kabul edilmesinin 103. yıl dönümü dolayısıyla bir basın açıklaması yayımladı. Suiçmez açıklamasında, "Bugün, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinde önemli bir yere sahip olan İstiklal Marşı'mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 103. yıl dönümünü kutlamanın onurunu yaşıyoruz. Bu vesileyle, Kurtuluş Savaşı'mızın kahramanlarından, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, vatanı için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi, ayrıca milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin simgesi olan İstiklal Marşı'nın yaratıcısı, büyük şair Mehmet Akif Ersoy'u rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz," dedi.

Editör: Doğukan ÖZKURT