Yumaklı, et fiyatlarındaki artışın maliyet artışlarıyla ilgili olmadığını, aksine Ramazan öncesi fırsatçılığına işaret etti.

Bakan Yumaklı, Kırşehir Malya Tarım İşletmesi Müdürlüğü'nde düzenlenen koyun-kuzu buluşmasına katılarak burada yapmış olduğu açıklamalarda, hayvancılık alanında yapılacak çalışmaları ve destekleri aktardı. Özellikle aile işletmelerine sağlanacak ilave desteklerin yanı sıra, gençlerin ve kadın girişimcilerin tarımsal üretime katılımını teşvik etmek için programların oluşturulduğunu belirtti.

Ayrıca, et fiyatlarıyla ilgili yaşanan tartışmalara da değinen Bakan Yumaklı, rekabet kurulu ve sektör paydaşlarının açıklamalarına atıfta bulunarak, artışın maliyet veya üretim miktarındaki değişikliklerle açıklanamayacağını vurguladı. Bu durumu fırsatçılık olarak tanımlayan Yumaklı, Ticaret Bakanlığı ile birlikte fırsatçılara karşı mücadele edeceklerini belirtti.

Türkiye'de Skandal: Pakistanlı Şahıs Dans Eden Kadın Gizlice Videosunu Çekip Paylaştı Türkiye'de Skandal: Pakistanlı Şahıs Dans Eden Kadın Gizlice Videosunu Çekip Paylaştı

Son olarak, Türkiye'nin tarımsal üretimindeki gücüne vurgu yaparak, üretimin artırılmasıyla iç ve dış pazardaki talebi karşılayacaklarını ifade etti. Gelecek hedefler arasında, ihracatın artırılması ve üreticilere daha fazla destek sağlanması yer alıyor.

Editör: Birol Sancak