Tarım, “Suçlusunuz sayın bakanım! Size mi kalmış 40 yıldır bütün enerjimizi boşaltan bir terör örgütüyle amansız bir mücadeleye girmek, size mi kalmış iliklerimize kadar teslim olduğumuz Amerika'nın kontrol ettiği bir terör örgütünü tarumar etmek.

Uyuşturucuda hem transit hem de hedefteki ülke olduğumuzu en iyi bilen olduğunuz halde, Avrupa’nın uyuşturucu trafiğinin yüzde 75 ini etkisiz hale getirmek size mi kalmıştır Sayın Bakanım. Bu söylediklerimizin bakış açısı düşmanlarınızın penceresidir. Bize sıra gelince! Sonuna kadar arkanızdayız. Birileri şunu diyebilirler; buralardan yazıyorsunuz da arkasında olsanız ne yapacaksınız ki; Allah bu millete yeni bir istiklâl marşı yazdırmasın diye dua ederken yeni bir dua daha ekledik. Allâh Milliyetçi Hareket Partisinin neler yapabileceğini bu millete göstermesin.” İfadelerini kullandı.

 “ÇOCUKLARIMIZ, DESTEKLERİNİZİ DAHA ÇOK BEKLİYOR”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, Trabzon’da hizmet veren ve bünyesinde özel gereksinimli gençlerin çalıştığı kafe ile ilgili çağrıda bulundu. Oyman, “Umuda Destek Derneği Başkanı aynı zamanda Ballim Kafe’nin de başında olan Sn. Reyhan Oral bizleri ziyaret etti. Özel durumları olan çocuklarımıza, hayatın ortak akışına katılımında önemli bir fayda sağlamak amacıyla açılan kafe büyük bir ses getirmişti. Biraz inceledim, kamu ve belediyelerin ve hatta odaların ve spor kulüplerinin dahi özel günlerde hatırladığı bu kafe, salgın koşullarında büyük yara alan kafe/restoran sektörü gibi yara almıştır ve şuan kapalıdır. Bünyesinde 15 çocuk olan bu kafe için öncelikle şehri yönetenlere daha sonrasında yardımda bulunabilecek herkese böylelikle seslenmiş olalım; çocuklarımız, faydanın devam edebilmesi için, sadece özel günlerde değil bu koşullar altında desteklerinizi daha çok bekliyor.” şeklinde konuştu.

AĞASAR BALI İYİ GELİR

Trabzon'un Şalpazarı İlçesinde, ormanlarda doğal ortamda yapılan meşhur Ağasar Balı insan vücuduna da iyi gelir. Adına türküler yakılan Ağasar Balını Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, her platformda da tanıtarak vatandaşlara Ağasar Balını tatmak için çağrıda bulunuyor. Kurukız, sosyal medya hesabından yayınladığı video ile Ağasar Balını tadarak, "Her gün bir kaşık Ağasar Balı iyi gelir" dedi.

BAŞKAN UNUTTU

AK Parti Şalpazarı İlçe Başkanı Zeki Çabuk, ilçede yapılan Şalpazarı-Erikbeli yolu için başta Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karsismailoğlu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti. Teşekkürünü gazetelere haber yaptırmayı da ihmal etmedi. Hatta teşekkür mesajında ilçenin eski başkanı kardeşi Nevzat Çabuk ve yönetimini yazmayı da eksik etmedi. Şalpazarı ilçesinin bir de cumhur ittifakının belediye başkanı Refik Kurukız var. Başkan Zeki Çabuk, teşekkür mesajında ilçe belediye başkanını pas geçti. Ya yoğunluktan Belediye Başkanı Refik Kurukız'a teşekkür etmeyi unuttu yada isim fazlalığından yer kalmadı.

DÜNYA ÇAY GÜNÜ KUTLU OLSUN

Rize Ticaret Borbası Başkanı Mehmet Erdoğan dünyü çay günü sebebiyle yazılı bir açıklama yaptı: ‘Dünyanın en fazla çay tüketen ülkesinin Dünya Çay Günü kutlu olsun. Çayın ülkemiz için yeri ve önemi çok büyük. Hayatımızın her anında çay hep yanı başımızda. Ayrıca Rizeliler olarak da çayın bizim için çok ayrı bir yeri var. Bizim için çaydan önce ve çaydan sonra hayat var. Bu özel günde çayı ilimize kazandıran Başta Zihni Derin olmak üzere emeği geçen herkesi minnetle ve şükranla anıyorum. İyi ki de bu kadar emek sarfedip çayı memleketimize kazandırmışlar. Geçen sene pandemiye rağmen çok verimli bir çay sezonu geçirdik. Bu senede müstahsilimizden ricam pandemi kurallarına uyarak çay hasadını yapmalarıdır. Sağlık açısından sayısız faydası olan çayı güvenle üretelim ki halkımızda bol bol içip salgın hastalıklardan korunsun. Pandeminin en kısa sürede bittiği günleri görebilmek için tedbiri elden bırakmayıp, ona göre üretim yapalım. Yeni çay sezonunun bol bereketli, güvenli ve sağlıklı geçmesini temenni ediyor. Ekmeğini çaydan kazanan üreticilerimizin, çay sanayici ve tüm çay sevenlerin tekrar Dünya Çay Günü Kutlu Olsun.’

ARAKLI GÜZELLEŞİYOR

Araklı’da çalışmalar devam ediyor. Başkan Recep Çebi, trafiğe kapatılan sokakta çalışmaların sürdüğünü kaydederek, “Trafiğe kapattığımız sokakta çalışmalarımız sona doğru yaklaşıyor. Burada dekor ve ışıklandırma çalışmaları gerçekleştirerek farklı bir hava katacağız.” dedi.

 “GIDA FİYATLARINDA YÜKSELİŞ SÜRÜYOR”

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Trabzon İl Başkanı Tamer Özlü, “Salgın sürecinin de etkisiyle halkın önemli bir bölümünün iş yapamadığı için gelirini tümüyle ya da büyük bir bölümünü kaybettiği bir dönemde temel gıda fiyatlarındaki artış da yoksulluğu hızla büyütüyor. Temel gıda fiyatlarında geçen yılın son aylarında başlayan artış trendi bu yıl mayıs ayında da devam etti. Mayısta bir önceki aya göre yüzde 1,8 oranında artan gıda fiyatlarında bu yılın ilk beş aylık döneminde yüzde 13,7, son bir yılda ise yüzde 32,5 oranında artış oldu. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonun Ar-Ge birimi KAMUAR’ın, fiyatlarını Ankara’daki pazar ve marketlerden her ay düzenli olarak derlediği ve halkın en fazla tükettiği 76 gıda maddesinden oluşan bir sepeti esas alarak yaptığı “halkın enflasyonu” araştırmasının Mayıs 2021 ayı sonuçları açıklandı. Araştırmayla, gelirinin büyük bölümünü gıdaya ayırmak zorunda olan ve enflasyona karşı herhangi bir koruması bulunmayan, sabit gelirlilerin, ücretlilerin ve yoksulların yaşadığı gerçek enflasyonun boyutunun ortaya konulması amaçlanıyor.  Temel gıda fiyatlarında bu yıl ocak ayında yüzde 3,6, şubatta da yüzde 2,8, martta yüzde 2,5, nisanda da yüzde 2,3 oranında artış yaşanmıştı. Gıda fiyatlarında mayıs ayında yüzde 1,8’le devam eden bu artış trendi; işgücünün yüzde 30’una yakınını oluşturan 10 milyona yakın vatandaşın âtıl durumda olduğu, diğer bir ifadeyle ya hiç geliri olmadığı ya da düzensiz çok az bir gelirle geçinmek zorunda bulunduğu bir dönemde, açlık ve yoksulluk riskini önemli ölçüde artırıyor.” İfadelerini kullandı.

SAVAŞ ASALETEN ATANDI

Rize Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Yüksek İnşaat Mühendisi Ali Serkan Savaş’ın bu görevine asaleten atandığına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı ile Artvin ve Şanlıurfa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne yapılan atamalar Resmi Gazete’de yayımlandı. Kararda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığında açık bulunan Artvin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne Katip Çiçek, Rize Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne Ali Serkan Savaş ve Şanlıurfa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne Bitlis Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hüseyin Aras’ın atandığı kaydedildi. Atamaların 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2. ve 3. Maddeleri gereği yapıldığı ifade edildi.

Editör: TE Bilisim