Tartışmanın büyümesi üzerine AK Parti milletvekilleri Zengin'in çağrısıyla Genel Kurul'u terk etti.

TBMM Genel Kurulu, CHP Milletvekili Gizem Özcan'ın kadın cinayetleriyle ilgili yaptığı konuşma sırasında gergin anlara sahne oldu. Özcan, AK Parti sıralarına dönerek, "Gülmeyin, niye gülüyorsunuz?" şeklinde bir tepki gösterdi. Bu durum, AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'in Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca'ya tepki göstermesine neden oldu.

Zengin, "Söz istiyoruz, kimse gülmedi, kürsüde konuşan grubumuza dönerek böyle bir ithamda bulunamaz" diyerek tepkisini dile getirdi. Meclis Başkanvekili Biçer ise, hatip konuşmasını tamamladıktan sonra söz vereceğini belirtti. Bunun üzerine AK Partili milletvekilleri toplu halde Genel Kurul salonunu terk ederek, CHP'li Özcan'ı ve Meclis Başkanvekilini protesto etti.

CHP'liler de ayağa kalkarak, "AK Partili milletvekilleri kendi bütçelerini protesto ediyor" şeklinde tepki gösterdiler. Tartışmanın ardından CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, AK Partililere ait boş sıraları göstererek, "Zaten durmalarının da bir anlamı yok. Ne bizi dinliyorlar, ne de dediğimizi anlayıp çözüp üretiyorlar." ifadelerini kullandı.

Editör: Birol Sancak